Μακελειό! Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με 5 νεκρούς σε εφημερίδα στις ΗΠΑ είχε νομική διαμάχη μαζί της

Κοινοποίηση:
press_MURDER

Ο 38χρονος μακρυμάλλης Τζάροντ Ράμος αναγνωρίστηκε το πρωί της Παρασκευής ως ο δράστης της επίθεσης με πέντε νεκρούς στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazzete στην πολιτεία του Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ ο Ράμος είχε μια δικαστική διαμάχη από το 2012 με την εν λόγω εφημερίδα μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει σε βάρος του σχετικά με μια υπόθεση παρενόχλησης το 2011. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ράμος είχε υποβάλει μήνυση κατηγορώντας την εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση με δικαστή να απορρίπτει στη συνέχεια το αίτημά του υποστηρίζοντας στο σκεπτικό του ότι «ούτε ένα στοιχείο του ρεπορτάζ που να είναι λάθος». Ένας λογαριασμός που ταυτίζεται με τα στοιχεία του Ράμος περιείχε έκτοτε επιθέσεις κατά της εφημερίδας.

Το προφίλ αυτό ταιριάζει με όσα δήλωναν νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές που έκαναν λόγο για «στοχευμένη και ηθελημένη επίθεση κατά της Capital Gazzete». «Ο άνθρωπος αυτός ήταν προετοιμασμένος να πυροβολήσει. Ήθελε να κάνει κακό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχεία Αν Αρούντελ, Μπιλ Κραμπφ.

foto-ramos-new

 

Στιγμές τρόμου

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Φιλ Ντέιβις, δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Σε tweets του περιγράφει τις στιγμές τρόμου.

«Ένοπλος πυροβόλησε πολλούς ανθρώπους στο γραφείο μου, μερικοί από αυτούς είναι νεκροί», γράφει. Και συνεχίζει: «Ένοπλος πυροβόλησε μέσα από την γυάλινη πόρτα στο γραφείο και άνοιξε πυρ κατά πολλών εργαζομένων. Δεν μπορώ να πω περισσότερα και δεν θέλω να δηλώσω κανέναν νεκρό, αλλά είναι άσχημα».

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους να πυροβολούνται, ενώ είσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον ένοπλο να ξαναγεμίζει το όπλο του».


Πρώτη ενημέρωση:

Υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Ένοπλος εισέβαλε στο κτίριο, όπου στεγάζεται τοπική εφημερίδα, στο Μέριλαντ. Πρόκειται για την «Capital Gazette». Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπάρχουν τουλάχιστον 4 νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: