ΕΚΑΝΑΝ …ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΑ “ΚΟΡΑΚΙΑ” ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ …ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ “ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ” ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΠΠΑΤΟΥ – ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ ΑΠΟ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΦΙΑ” ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ

Κοινοποίηση:
ΕΞΩΦΥΛΛΟ-ΚΑΠΑΤΟΣ (1)

Αν και έχουν περάσει ήδη τόσες ημέρες από την αποκάλυψη βόμβα της εφημερίδος μας, τόσο ο Κούλης Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπός του -λαλίστατοι σε ένα σωρό άλλα  θέματα- όσο και ο ίδιος ο βουλευτής του, εξακολουθούν να έχουν χάσει τη μιλιά τους για τον «γαλάζιο» Π. Καππάτο και τη δραστηριότητά του, παράλληλα με το βουλευτιλίκι, ως δικηγόρου εισπρακτικής εταιρείας στα χνάρια του γίγαντα Πάτση…

Όμως οι προκλήσεις όπως και οι αποκαλύψεις δεν έχουν σταματημό. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι όλοι αυτοί οι τύποι, χωρίς καμιά ντροπή και αισχύνη, έχοντας την κάλυψη και την προστασία του μητσοτακικού παρακρατικού συστήματος εξουσίας, συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία.

Απολύτως χαρακτηριστικό είναι αυτό που αποκαλύπτουμε σήμερα. Το αφεντικό της εισπρακτικής εταιρείας με την οποία ο βουλευτής του Μητσοτάκη στην Κεφαλλονιά συνεργάζεται και μοιράζονται τις περιουσίες και τα σπίτια των ανθρώπων που βγάζουν σε πλειστηριασμούς, μέσα σε όλο αυτό χαμό, εξασφάλισε και μια άλλη …ανταμοιβή για τη δράση του ως «κοράκι».

Ενώ  λοιπόν η αποκάλυψή μας για τα αίσχη του βουλευτή για λογαριασμό της DoValue είχε ανάψει παντού φωτιές, την αμέσως επόμενη ημέρα -την Παρασκευή που μας πέρασε- τι νομίζετε ότι συνέβη; Συνεδρίασε η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και εξέλεξε ως …Αντιπρόεδρό της  τον ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο της  doValue Greece  Αναστάσιο  Πανούση, ανταμείβοντας τον προφανώς για τα αποτελέσματα και τις «επιτυχίες» του μαζί με τον Καππάτο και τον κάθε «Καππάτο» που με τις πλάτες και της στήριξη του Κούλη θησαυρίζουν εξαθλιώνοντας και πετώντας τους Έλληνες από τα σπίτια τους, ακόμη και από την πρώτη και μοναδική τους κατοικία…

kapatos

Ο Παναγής Καππάτος

Η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, όπως αποκαλείται, δεν είναι ο «σύλλογος» που έχουν φτιάξει τα λεγόμενα κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών. Πρόκειται μάλιστα  για μια …ΜΚΟ, «μη κερδοσκοπική εταιρεία του Αστικού Κώδικα», η οποία έχει ως μέλη 20 τέτοιες εταιρείες, όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα της «ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα και περιλαμβάνει ως μέλη, εταιρείες που διαθέτουν άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και δραστηριοποιούνται στο νεοσύστατο κλάδο διαχείρισης δανείων». Έχουν μάλιστα το θράσος να υποστηρίζουν ότι «η  βασική αποστολή της Ένωσης διέπεται από το τρίπτυχο συνεργασία, δημόσιος διάλογος και εκπαίδευση….»

200528221121_panousis

Ο Αναστάσιος Πανούσης

Eκδόθηκε και το σχετικό Δελτίο Τύπου από το οποίο πληροφορούμαστε ότι «την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στην οποία παρέστησαν 18 από τα 20 μέλη της  και εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο».

Το νέο ΔΣ  συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

● Θεόδωρος Αθανασόπουλος (Πρόεδρος) – Cepal Hellas

● Αναστάσιος Πανούσης (Αντιπρόεδρος ) – doValue Greece

● Αριστείδης Αρβανιτάκης – UCI Greece Loan Management Services

● Νικόλαος Βαρδαραμάτος – QQuant Master Servicer

● Αντώνης Μεσσάδος – EOS matrix

Μαρλέν Μηλιάδη – Intrum Hellas

● Αναστασία Σουλιώτη – Veraltis

Μάλιστα το αφεντικό της doValue, που στην πρώτη φάση λειτουργίας της Ένωσης είχε τη θέση του προέδρου, έβγαλε και ομιλία δηλώνοντας …υπερήφανος γα όσα έχουν καταφέρει όλα μαζί τα «κοράκια» από τον  Φεβρουάριο του 2019. «Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ο κλάδος μας εξελίχθηκε σε ένα νέο πυλώνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι εταιρείες-μέλη μας διαχειρίστηκαν και ρύθμισαν δάνεια όλων των κατηγοριών, συνολικού ύψους άνω των 17 δισεκατομμυρίων ευρώ». Και την ώρα που γινόταν χαμός για τις νέες αποκαλύψεις με αφορμή τον βουλευτή Καππάτο, εκείνος έδειχνε το μέγεθος της αναλγησίας του ιδίου και των συναδέλφων του καμαρώνοντας ότι «έδωσαν σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και να ανακτήσουν την πρόσβασή τους στο τραπεζικό σύστημα, μέσα από ρεαλιστικές ρυθμίσεις και, στις πλείστες περιπτώσεις, με άφεση χρέους». Και ακόμη πιο προκλητικά κατέληξε λέγοντας ότι «συνέβαλαν, με τον τρόπο αυτό στην ανάκτηση σημαντικού δυναμικού για την ανάπτυξη της οικονομίας». Δεν μένει παρά να μας πει το ίδιο και ο συνεργάτης του βουλευτής του Μητσοτάκη Π. Καππάτος…

Για να καταλάβουμε μάλιστα τις μπίζνες που είναι σε εξέλιξη, οι ίδιοι στη διάρκεια της γεν,. συνέλευσης έδωσαν τα εξής στοιχεία:

Δάνεια υπό διαχείριση (AUMs) άνω των 120 δις ευρώ

Από το 2020 έως σήμερα:

Ρυθμίσεις/αναδιαρθρώσεις δανείων εκτός τραπεζικών χαρτοφυλακίων ύψους άνω των 8 δις ευρώ o

Δάνεια τραπεζικών χαρτοφυλακίων ύψους άνω των 8,5 δις ευρώ μετατράπηκαν από μη εξυπηρετούμενα σε ενήμερα

Εξυπηρέτηση δανειοληπτών: Το τελευταίο 12μηνο απαντήθηκαν περισσότερες από 1,5 εκ. κλήσεις οφειλετών, ενώ έγινε διαχείριση περισσότερων από 300 χιλιάδες έγγραφων αιτημάτων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον για την περίπτωση του ιδιοκτήτη της doValue Α. Πανούση –όπως συμβαίνει και με άλλους- είναι ότι ταυτόχρονα με την εισπρακτική έχει φτιάξει αυτά τα τελευταία χρόνια και μια άλλη εταιρεία Ακινήτων με την οποία εκμεταλλεύεται τα σπίτια που αρπάζει με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Πρόκειται για την ΙΚE Leomar Propertis, που είναι μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική, δημιουργήθηκε με κεφαλαιακή εισφορά 1,3 εκατ. Ευρώ σχεδόν παράλληλα με την εισπρακτική από τον ίδιο, που είναι και ο διαχειριστής της. Σκοπός της εταιρείας όπως αναφέρεται κατά τη σύστασή της είναι η «διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων ιδιοκτήτων και τρίτων, οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων  πολυκατοικιών ιδιοκτήτων και τρίτων  και γενικά η εκμίσθωση και εκμετάλλευση ακινήτων, ιδιόκτητων  και τρίτων». Τι δεν καταλάβατε;

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Αχ καλέ κούλα τεκνατζού για σένα βαρά η κουδούνα

  2. Η πλάκα είναι ότι έχουν ζητήσει από την Κυβέρνηση προστασία, ήτοι προστασία από αστυνομικούς τους οποίους θα χρησιμοποιούν και για να ξεσπιτώνουν τους Έλληνες.
    Η DoVolue είναι ιταλική ιδρυθείσα το 1949. Τώρα της έχουν αναθέσει τις εισπράξεις από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα – Κύπρο.
    Ο Αναστάσιος Πανούσης εν προκειμένω είναι στέλεχος, golden boy 65 ετών, που έχει σκοπό να ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων ως άλλο βαμπίρ Σάυλωκ και να κερδίσει εκατομμύρια.
    Γενικός διευθυντής ελέγχου Πίστεως στην Eurobank επί Λάτση, διαδεχθείς τον Εβραίο Σολομώντα Μπεράχα, τώρα μέλος του Δ.Σ της Τραπέζης Πειραιώς και πρόεδρος της Τειρεσίας Α.Ε..

  3. Καταραμενοι αυτοι και οσοι τους υπαστηριζουν

  4. Kαι εγώ περίμενα από το 2018 που είμαι επιτυχών στην προκήρυξη Σοχ 2018 να με πάρουν ως υπάλληλο για να εξυπηρετώ τους πολίτες που έχουν κόκκινα δάνεια.Αμ έτσι εξηγείται,αφού η γαλάζια οικογένεια όχι μόνο δεν θέλει να τους βοηθήσει να ρυθμίσουν τα δάνεια τους αλλά θέλουν να τους πάρουν και την οποία περιουσία τους ανήκει.Εγδιχ Ρεντη,που ανήκει στο υπουργείο οικονομικών,μας δουλεύουν ψιλό γαζί κι εσάς κι εμάς.

  5. Η λέξη ” Μαφια” είναι ευφημισμός για αυτόν το βοθρο… Τι να πούμε πλέον … Οι Μπανανιες θα γελάνε μαζί μας,εκεί μας κατάντησε η συμμορία των τσιπροκουληδων και των κολαουζων τους ( κουτσουμπες.καμμενοι, μπαρουφακηδες και λοιπά τσογλανια)

Comments are closed.