ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ!!! Οι ΝΥΤ θυμήθηκαν τα ναζιστικά σύμβολα στον Ουκρανικό στρατό

Κοινοποίηση:
ΩΣΔΩΩΔ

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο από τους NYT σχετικά με το μάλλον άβολο γεγονός ότι οι φωτογραφίες Ουκρανών στρατιωτών και ηγετικών ταγμάτων περιλαμβάνουν πολύ συχνά ναζιστικά σύμβολα και σημαίες.

Για μια δεκαετία, ο δυτικός Τύπος προειδοποιούσε ότι οι μαχητές της Ουκρανίας κυριαρχούνταν από ναζιστικές μονάδες. Το γεγονός αυτό ξαφνικά σταμάτησε να απασχολεί την επικαιρότητα, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όμως, εκατοντάδες φωτογραφίες που διέρρεε η ουκρανική πλευρά, έδειχναν τους Ουκρανούς στρατιώτες να φέρουν ναζιστικά σύμβολα, τα οποία ξεσήκωναν αντιδράσεις. Με αποτέλεσμα οι επίσημες αναρτήσεις των ουκρανικών αρχών που περιελάμβαναν στρατιώτες με ναζιστικά σύμβολα να εξαφανίζονται μέσα σε λίγη ώρα.

Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ, οι ναζιστικές εικόνες δεν έχουν διαβρώσει τη διεθνή υποστήριξη στην Ουκρανία. Ωστόσο, φέρνουν διπλωμάτες, δυτικούς δημοσιογράφους και ομάδες υπεράσπισης σε δύσκολη θέση.

Ακόμη και οι εβραϊκές ομάδες και οι οργανώσεις κατά του μίσους που παραδοσιακά καταδίκαζαν τα συγκεκριμένα σύμβολα μίσους, παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλές. Ορισμένοι επικεφαλής αντιναζιστικών οργανώσεων ανησυχούν μήπως θεωρηθεί ότι ασπάζονται τη ρωσική προπαγάνδα καταδικάζοντας τα ναζιστικά σύμβολα των Ουκρανών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: