ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Βιδώνουν πλαστικά μπουκάλια σε ένα χαρτόνι και το κρεμάνε στο παράθυρο. Tο αποτέλεσμα; ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

Κοινοποίηση:
i-click2467

Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πολυτέλειες που εμείς θεωρούμε δεδομένα: ηλεκτρισμό, διαδίκτυο, τρεχούμενο νερό, και παροχή τροφίμων στην αγορά. Προσθέστε τις ανυπόφορες καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε μέρη όπως η Ινδία, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου!

 Στη πόλη Daulatdia του Μπαγκλαντές, οι άνθρωποι ζούνε σε μικρές τσίγκινες καλύβες χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρισμό. Οι θερμοκρασίες είναι αβάσταχτες.

i-click2464

Βιδώνουν πλαστικά μπουκάλια σε ένα χαρτόνι και το κρεμάνε στο παράθυρο. Tο αποτέλεσμα; Πανέξυπνο!
Κάτι έπρεπε να γίνει, και έτσι σκέφτηκαν το πρώτο κλιματιστικό χωρίς καμία χρήση ηλεκτρισμού.

i-click2465Κατασκευάζεται από ένα σταθερό χαρτόνι και σειρές από πλαστικά μπουκάλια. Ο πάτος και τα στόμια των μπουκαλιών κόβονται και μετά τοποθετούνται σε συνεχόμενες τρύπες στο χαρτόνι.

i-click2466Μόλις τα μπουκάλια είναι στη θέση τους, το χαρτόνι μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από ένα παράθυρο. Αμέσως, η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει.

i-click2467Ο ζεστός αέρας εισέρχεται στην είσοδο του μπουκαλιού και στο στένεμα εξέρχεται με μειωμένη θερμοκρασία. Η ίδια αρχή ισχύει και όταν φυσάμε με ανοιχτό στόμα ή με κλειστά χείλη. Δοκιμάστε το και εσείς!

i-click2468Αυτή η απλή λύση μπορεί να δροσίσει έναν εσωτερικό χώρο έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Είναι μια ανακούφιση, για ανθρώπους που ζούνε σε τόσο ζεστά κλίματα καθημερινά.

Αμέτρητοι χωρικοί ήδη έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν αυτή την απλή κατασκευή στα σπίτια τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: