Δώδεκα συλλήψεις στην Καλλιθέα – Τους χαρακτηρίζουν “ακροδεξιούς” και “νεοναζί”

Κοινοποίηση:
kallitheamat-768x576

Δώδεκα συλλήψεις “ακροδεξιών” και “νεοναζί” όπως τους χαρακτήρισαν πραγματοποίησε η αστυνομία για να επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν το πρωί στην Καλλιθέα.

Σε βάρος των συλληφθέντων στην Καλλιθέα σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα και αύριο Τρίτη θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ένταση και επεισόδια είχαμε στην Καλλιθέα, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Στην πλατεία Κύπρου όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, είχαν συγκεντρωθεί για την κατάθεση στεφάνων περίπου 200 άτομα, από το ΠΑΜΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλες οργανώσεις. Στις Τζιτζιφιές είχαν μαζευτεί 50 άτομα, “ακροδεξιοί” και “νεοναζί” όπως τους χαρακτηρίζουν χωρίς όμως να αποδίδεται κανένας χαρακτηρισμός για τους “κόκκινους φρουρούς.” Οι μεν ήταν «κόκκινο πανί» για τους δε.

Τα 50 άτομα προσπάθησαν να κινηθούν έως την κεντρική πλατεία στην Καλλιθέα όπου θα γινόταν η παρέλαση, με σκοπό να επιτεθούν στους αριστεριστές συγκεντρωμένους.

Ωστόσο η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή και είχε δημιουργηθεί αστυνομικός φραγμός. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κι εκείνοι «απάντησαν» ρίχνοντάς τους μολότοφ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: