Δύναμη της θέλησης! 14χρονη με τεχνητά χέρια ξεκινά καριέρα στην τηλεόραση (BINTEO)

Κοινοποίηση:
1

H Tilly Lockey έχει αποδείξει περίτρανα την δύναμη ψυχής που διαθέτει, καθώς στα 14 της κατάφερε να “κερδίσει” μία δικιά της τηλεοπτική εκπομπή και να γίνει η πρώτη παρουσιάστρια με βιονικά χέρια.

 

Μάλιστα, η Tilly Lockey από το Ντάραμ θα είναι οικοδέσποινα με καλεσμένους διασημότητες και πολιτικούς“Είναι η μόνη εκπομπή στον κόσμο όπου τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν λόγο για τα μεγάλα ζητήματα και να λένε τη γνώμη τους”, λέει η 14χρονη παρουσιάστρια.

“Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να αναφέρω τα πράγματα που με ενδιαφέρουν περισσότερο, την κλιματική αλλαγή, τα ίσα δικαιώματα, τον ρατσισμό και φυσικά ελπίζω να μπορώ να εμπνεύσω άλλα παιδιά με αναπηρία ότι όλα είναι δυνατά”, αναφέρει στην Daily Mail.

Η ζωή χωρίς χέρια

Η Tilly Lockey προσβλήθηκε από μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία τύπου Β όταν ήταν 15 μηνών και έπρεπε να ακρωτηριαστεί στα χέρια αλλά και στα άκρα των ποδιών της!

Ήταν το πρώτο παιδί στη Βρετανία το οποίο χρησιμοποίησε τρισδιάστατα τυπωμένα βιονικά άκρα και από τότε ταξιδεύει στον κόσμο για να προωθήσει την τεχνολογική ανακάλυψη “Open Bionics” που της επιτρέπει να ζει μία σχεδόν φυσιολογική ζωή.

Σήμερα, το 2020, η εβδομαδιαία εκπομπή της 14χρονης μεταδίδεται από το Sky News, το Sky Kids και το Sky One. Είναι, επίσης, διαθέσιμη, δωρεάν, στα σχολεία μέσω της εφαρμογής “First News Education” και άλλων διαδικτυακών εκπαιδευτικών ιστότοπων.

“Έβλεπα τη γιαγιά μου να ανοίγει πράγματα με τα δόντια της και έμαθα κι εγώ. Είμαι ανεξάρτητη. Αν δεν σταματήσεις να προσπαθείς, στο τέλος θα τα καταφέρεις”, λέει.

Σχεδόν 10 χρόνια με τα βιονικά της άκρα, η αποφασιστικότητα που επέδειξε η Tilly ενέπνευσε κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, οι οποίοι φροντίζουν ώστε η επόμενη γενιά των προσθετικών άκρων να είναι σχεδιασμένη για να καλύπτουν και τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρίες.

“Μοιάζω σαν υπερήρωας” λέει η μικρή φορώντας τα βιονικά της χέρια, με τα οποία μπορεί να κάνει “θαύματα”, όπως να ζωγραφίζει ή να καθαρίζει φρούτα!

Δείτε την 14χρονη Tilly Lockey:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: