Δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβιολίαστους – Όλες οι ημερομηνίες

Κοινοποίηση:
self-test

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι της απόφασης της κυβέρνησης για τη διάθεση δωρεάν self τεστ και στους ανεμβολίαστους. Ο πρώτος είναι η η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και ο δεύτερος η αποφυγή της διασποράς του ιού στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα αν κάποιος διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό θα μπορεί να απομονωθεί και να λάβει τα μέτρα προστασίας τόσο για τον ίδιο όσο και τους συγγενείς και φίλους του.

Πλέον από τη Δευτέρα 6/12/2021 έως και τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.
Ακόμη ένα self τεστ θα μπορούν όλοι να λάβουν επίσης δωρεάν από το διάστημα 3/1/2022 έως 7/1/2022.

Σημειώνεται ότι η δωρεάν διάθεση των self τεστ από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, ωστόσο, είναι ένας τρόπος ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: