Δολοφονία Καραϊβάζ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου συνεργού στην ενέδρα- Που στρέφονται οι έρευνες

Κοινοποίηση:
Δολοφονία έξω από το σπίτι του, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί όλα τα βίντεο που έχουν συγκεντρώσει από τη στιγμή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Εκτιμούν πως οι δύο άνδρες, είχαν ακόμη έναν συνεργό. Αναζητούν μια γυναικεία φιγούρα, θεωρώντας ότι ακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ, μέχρι να φτάσει στο σπίτι του. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα ρεπορτάζ με τα οποία ασχολήθηκε ο δημοσιογράφος, την ώρα που εξετάζουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του, λίγο πριν τον δολοφονήσουν. Αυτό που προσπαθούν τώρα οι αστυνομικοί είναι να αναλύσουν την εικόνα και να τακτοποιήσουν τον αριθμό πινακίδας της μηχανής, που ακόμα δεν έχει βρεθεί….

Οι ερευνητές μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου» που εκτελέστηκε με επιτυχία ενώ οι δράστες ήθελαν να βεβαιωθούν ότι δεν θα επιβίωνε. Μάλιστα οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν και ένα ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα συμμετείχε στην ενέδρα. Πιθανότατα πρόκειται για γυναίκα, η οποία φαίνεται να ενημέρωσε τους εκτελεστές ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έφτασε στο σημείο, προτού οι δύο επιβαίνοντες στο μηχανάκι τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν εν ψυχρώ με 10 σφαίρες….

Την ίδια ώρα πολίτες τηλεφωνούν στις αρχές για να αναφέρουν όσα είδαν ή τι νομίζουν πως είδαν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφορά πολίτη, σύμφωνα με την οποία σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο της εκτέλεσης στις 6 Μαρτίου είχε εμφανιστεί ένα ύποπτο αυτοκίνητο με έναν άνδρα και μια γυναίκα. Το συγκεκριμένο όχημα είχε προκαλέσει εντύπωση καθώς πρόκειται για μια πολύ ήσυχη γειτονιά και αναρωτήθηκαν τι έκαναν τα δύο αυτά άτομα μπροστά από ένα οικόπεδο. Επισημαίνεται ότι εκτός από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχει κινητοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με ειδικές τεχνικές γίνεται σάρωση στιγμάτων κινητών….

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: