Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι 4 – «Δεν τον χτύπησα» λέει ο «Αθηναίος» (BINTEO)

Κοινοποίηση:
katigoroumenoi

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας οι τέσσερις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μεταξύ αυτών και ο 25χρονος «Αθηναίος».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Μετά από περίπου 12 ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας οι τέσσερις κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι συμμετείχαν στο περιστατικό, αλλά δεν πλησίασαν τον Άλκη, καθώς όπως ανέφεραν είχε ήδη λήξει το αποτρόπαιο συμβάν. Να σημειωθεί ότι μετά την απολογία στην ανακρίτρια ο εισαγγελέας ζήτησε να δει τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους και ξεχωριστά τον 25χρονο «Αθηναίο».

Τι υποστήριξαν

Ο πρώτος όπως και ο δεύτερος κατηγορούμενος που απολογήθηκαν υποστήριξαν ότι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο αλλά κινήθηκαν περιμετρικά, ενώ ισχυρίστηκαν ότι κανένας δεν έφερε μαχαίρι ή άλλο φονικό όπλο μαζί του.

Οι ίδιοι στην απολογία τους εξέφρασαν στην ανακρίτρια τη μετάνοιά τους και ότι ζητούν συγγνώμη, ενώ υποστήριξαν ότι κανείς δεν σκέφτηκε πως η συνάντηση με την παρέα του Άλκη θα φτάσει σε θάνατο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, ενώ δήλωσαν επίσης ότι δεν είχαν κατά νου να σκοτώσουν.

Την ίδια «συνταγή» ακολούθησε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι και αυτός εκκινήθηκε γύρω από το όχημα και ότι δεν συμμετείχε ενεργά στην επίθεση, ενώ δήλωσε επίσης μετανιωμένος ενώπιον της ανακρίτριας.

«Αθηναίος»: – «Κυνήγησα αλλά δεν χτύπησα τον Άλκη»

Τέταρτος και τελευταίος κατέθεσε ο 25χρονος γνωστός και ως «Αθηναίος», ο οποίος υποστήριξε ότι κυνήγησε έναν από τους φίλους του Άλκη που αποχώρησε από την πολυκατοικία στην οδό Γαζή, αλλά αρνείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε τον 19χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο δικηγόρος του 21χρονου Έλληνα, Απόστολος Λύτρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο εντολέας μου ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».

Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, ο οποίος σήμερα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: