Διώρυγα του Σουέζ: Ρώσος κοσμοναύτης μοιράζεται δορυφορικές φωτογραφίες του μπλοκαρισμένου καναλιού

Κοινοποίηση:
ff

Το συμβάν με το πλοίο “Ever Given” που κόλλησε στη μέση της διώρυγας του Σουέζ κοστίζει στο παγκόσμιο εμπόριο περίπου 400 εκατ. δολάρια την ώρα. Μέχρι τώρα, τα χαμένα έσοδα ανέρχονται σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 43 δισεκατ. δολάρια.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ μοιράστηκε πλάνα από τη μπλοκαρισμένη διώρυγα του Σουέζ το βράδυ του Σαββάτου. Το πλοίο «Ever Given» κόλλησε στο κανάλι μπλοκάροντας το πέρασμα για μεγάλο μέρος του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου και προκαλώντας πολύ σημαντικές οικονομικές ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που κάνει τις φωτογραφίες του Ρώσου κοσμοναύτη μοναδικές είναι ότι τραβήχτηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Μία από τις πιο συζητημένες ειδήσεις των ημερών είναι το περιστατικό στο κανάλι του Σουέζ» έγραψε στο Twitter ο Ρώσος κοσμοναύτης και προσθέτει πως «ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο το “Ever Given” έχει αποκλείσει μία από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμο. Οι ειδικοί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ναυτιλίας».

Το κανάλι στα πανοραμικά του πλάνα φαίνεται άδειο ενώ σε πιο κοντινές φωτογραφίες διακρίνονται ακόμα και οι γερανοί που προσπαθούν να ξεκολλήσουν το τεράστιο πλοίο.

Σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, η Διώρυγα θα μπορούσε να απελευθερωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τις Αρχές της Διώρυγας του Σουέζ να τονίζουν ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Σημειωτέον, μάλιστα, ότι μέχρι στιγμής 321 πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στη Διώρυγα του Σουέζ, περιμένοντας να ανοίξει και πάλι το πέρασμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: