Δισεκατομμύρια χρήστες του WhatsApp θα αποκτήσουν σύντομα το AI Chatbot της Meta

Κοινοποίηση:
WhatsApp-1-1200x800

Οι χρήστες του WhatsApp θα μπορούν σύντομα να έχουν πρόσβαση στο AI chatbot της Meta μέσα στα εισερχόμενά τους ως μέρος μιας επερχόμενης ενημέρωσης της εφαρμογής. Αυτό το update ακολουθεί την εφαρμογή picture-messenger του Snapchat που εισήγαγε το δικό της «My AI chatbot» τον περασμένο Φεβρουάριο και την τεράστια επιτυχία του ChatGPT.

Το AI chatbot της Meta είναι προς το παρόν χρησιμοποιήσιμο σε μια beta έκδοση του WhatsApp με δύο διαφορετικούς τρόπους, σύμφωνα με το WABetaInfo. Οι χρήστες του WhatsApp θα μπορούν να ξεκινήσουν μια συνομιλία με το chatbot είτε στην καρτέλα Συνομιλίες, είτε αναζητώντας το Meta AI στις επαφές τους.

Η Meta – η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το WhatsApp, το Facebook και το Instagram – δεν έχει ακόμη περιγράψει πλήρως τι θα προσφέρει το AI bot στους καταναλωτές μέσα στο messenger.

Αλλά οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις τρέχουσες δυνατότητες του AI της Meta, οι οποίες περιλαμβάνουν την απάντηση ερωτήσεων όπως το ChatGPT και τη διεξαγωγή συνομιλιών όπως το My AI του Snapchat.

Έχει ακόμη και τη δυνατότητα να δημιουργεί φωτορεαλιστικές εικόνες υψηλής ποιότητας στη συνομιλία σας δωρεάν.

Meta AI Chatbot

Όταν το αφεντικό της Meta, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παρουσίασε τον αντίπαλο του ChatGPT τον περασμένο Σεπτέμβριο, έκανε το ντεμπούτο του ως ένα chatbot που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως βοηθός σας.

Οι χρήστες μπορούσαν επίσης να προσκαλέσουν το chatbot στις ομαδικές τους συνομιλίες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την τεχνητή νοημοσύνη ως ομαδικό βοηθό με τους φίλους σας.

«Η πλειονότητα των συνομιλιών που γίνονται στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι μεταξύ των ανθρώπων και των στενών φίλων τους, ή των ανθρώπων και της οικογένειάς τους, ή των ανθρώπων και των συντρόφων τους», δήλωσε ο Chris Cox, Chief Product Officer της Meta στους δημοσιογράφους στο Meta Connect πέρυσι.

<«Αυτό είναι λοιπόν το κύριο χαρακτηριστικό του προϊόντος. Συχνά οι χρήστες κάνουν σχέδια. Αν βρίσκονται σε μια νέα πόλη, σχεδιάζουν να συναντηθούν με κάποιον, προσπαθούν να βρουν ένα μέρος για φαγητό, να βρουν ένα μέρος για να πιουν έναν καφέ. Όλα αυτά συμβαίνουν με την ανταλλαγή μηνυμάτων. Και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να βελτιώσουμε αυτήν την εμπειρία».

Υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα γίνει διαθέσιμο το AI Chatbot της Meta στο WhatsApp. Ωστόσο, αναμένεται ευρέως να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: