Δικηγόροι απο την Ορεστιάδα συνελήφθησαν για διακίνηση λ@θρομεταναστών

Κοινοποίηση:
ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

Δυο δικηγόροι από την Ορεστιάδα συνελήφθησαν χθες (11-7-2022) το πρωί, σε αγροτική περιοχή πλησίον του χωριού Πύθιο Διδυμοτείχου, γιατί προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν αναφέρει πάντως την ιδιότητα των δύο συλληφθέντων, από τους οποίους ο ένας είναι πολύ γνωστός δικηγόρος στην Ορεστιάδα αλλά και το νομό Έβρου γενικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες με σκοπό την μεταφορά τους στην ενδοχώρα. Οι 5 ήταν Τούρκοι και οι δύο Ιρακινοί.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Μάλιστα από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση αν θα προφυλακιστούν ή όχι, αφού η κατηγορία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η είδηση της σύλληψης τους διέρρευσε από χθες ήδη στην πόλη της Ορεστιάδας, προκαλώντας… σοκ σε όσους γνώριζαν τους συγκεκριμένους δικηγόρους, εκ των οποίων ο ένας είναι νέος στο επάγγελμα.

Evros-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: