Διεθνόλογος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος για Ερντογάν: “Ενδεχομένως να είναι μπροστά μας ένα θερμό επεισόδιο”

Κοινοποίηση:
ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Θερμό επεισόδιο από πλευράς Άγκυρας βλέπει ο διεθνόλογος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Με το Oruc Reis να βρίσκεται μια ανάσα από το Καστελόριζο ο διεθνολόγος τονίζει τη σημασία που θα παίξει στη συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

«Ο Τούρκος πρόεδρος έχει υιοθετήσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, γνωρίζοντας ότι ένα διεθνές δικαστήριο δε θα δεχθεί τις όποιες βλέψεις του. Αυξάνει παράλληλα, συνεχώς την πίεση στην Ελλάδα, ζητώντας να διευρυνθεί η ατζέντα των συζητήσεων. Μέχρι στιγμής, η ατζέντα αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αλλά η Άγκυρα έχει θέσει, μεταξύ άλλων, την αποστρατικοποίηση των νησιών» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6.
Ο κ. Δεσποτόπουλος, σημείωσε ότι οι αμερικανικές εκλογές είναι υψίστης σημασίας για τη Τουρκία. Για τον λόγο αυτό ένα επεισόδιο ενδεχομένως να είναι μπροστά μας μέσα στο διάστημα από τις 3 Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο που θα έχει βγει νικητής των εκλογών και θα έχει σχηματιστεί και κυβέρνηση.

Για το Κυπριακό και τις εκλογές στα Κατεχόμενα ο κ. Δεσποτόπουλος εκτιμά ότι «δεν είναι καλή εξέλιξη η εκλογή του Ερσίν Ταρτάρ, εκλεκτού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η λύση του Κυπριακού φαίνεται να δυσκολεύει πλέον».

Ο Μουσταφά Ακιντζί όπως σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος, «ήταν μετριοπαθής, ενώ πλέον ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όσα γίνονται εκεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: