Διαψεύδεται η φημολογία για ανατροπή του Σι Ζιπίνγκ στην Κίνα – Telegraph: «Δεν έχει συμβεί τίποτα»

Κοινοποίηση:
SiZiping

Καμία αναφορά δεν έχει υπάρξει περί ανατροπής του Σι Ζιπινγκ στο Πεκίνο πέραν των φημών που κυκλοφόρησαν πριν μία ημέρα.

Επίσημα η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κάτι αλλά όλα στην Κίνα δείχνουν να κυλούν στους καθημερινούς ρυθμούς, ενώ καμία αναφορά δεν έχουν κάνει ούτε φιλοδυτικά ΜΜΕ της Κίνας ή της Ασίας γενικότερα.

Περί ανατροπής του Κινέζου ηγέτη και γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Σι Ζιπίμνγ από τον κινεζικό Στρατό κάνει αναφορά σειρά ξένων πηγών, ειδικά στο Twitter σε μία διαρκώς εντεινόμενη φημολογία τις τελευταίες ώρες.

Επίσης χθες ακυρώθηκε περίπου το 60% των πτήσεων της Κίνας, δηλαδή πάνω από 9.000.

Μάλιστα κατονομάζουν και τον διάδοχό του, χωρίς τίποτα να το επιβεβαιώνει, επαναλαμβάνουμε: Τον στρατηγό Λι Κιάομινγκ.

Επίσης υπάρχει όργιο φημών στα ινδικά site ότι έχει ανατραπεί και βρίσκεται σε κατ’οίκον κράτηση.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, θεωρεί ότι οι φήμες δεν έχουν να κάνουν με την πραγματικότητα: «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για πραξικόπημα στην Κίνα και ούτε λόγος να σκεφτόμαστε έστω και λίγο ότι υπήρχε αυτή η πιθανότητα», εκτιμά ο Nathan Ruser,  Αυστραλός ερευνητής για θέματα Κίνας.

«Η δεκαετία του προέδρου,  δεν μπορεί να ανατραπεί επειδή ακυρώθηκαν κάποιες πτήσεις ή δε συμμετείχε σε κάποιες συνεδριάσεις».

Ένας ειδικός στα κινεζικά πολιτικά δρώμενα αναφέρει ότι «Είναι σε καραντίνα γιατί επέστρεψε από ταξίδι στην Σαγκάη. Δεν υπάρχει τίποτε που να επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πραξικόπημα».

Υποτίθεται ότι υπήρχε αντίδραση και μεγάλη δυσαρέσκεια σε βάρος του από τον Στρατό από την μη ουσιαστική αντίδραση στην επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν.

Πάντως τα τεθωρακισμένα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους του Πεκίνου δικαιολογούνται από το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι η κινεζική εθνική εορτή και θα υπάρξουν εορτασμοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: