Διατροφή: Τι οφέλη μπορεί να έχουν οι τσίχλες;

Κοινοποίηση:
ΤΣΙΧΛΕΣ

Ένα κομμάτι τσίχλας μπορεί να κάνει ένα φιλί απολαυστικό μετά το γεύμα ή να σας δώσει τη λίγη ανανέωση που χρειάζεται το στόμα σας. Αλλά ξέρετε επίσης ότι η τσίχλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία; Εδώ είναι μερικά από αυτά:

Αδυνατίστε τη μέση σας

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, το μάσημα τσίχλας μπορεί να περιορίσει ελαφρώς την επιθυμία σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές. Κατά μέσο όρο, οι τσίχλες στη μελέτη έτρωγαν 36 λιγότερες θερμίδες από εκείνους που δεν μασούσαν τσίχλα. Αυτό δεν ακούγεται και τόσο εντυπωσιακό, αλλά αν κόβετε 36 θερμίδες από τη διατροφή σας κάθε μέρα, αθροίζονται.

Κάψε θερμίδες μόνο μασώντας

Σίγουρα, καίτε μόνο 11 θερμίδες την ώρα από το μάσημα μιας τσίχλας, αλλά πολλές φορές πολλές ώρες και μπορεί να ξυρίζετε επιπλέον 50 θερμίδες από την ημέρα σας.

Διατηρήστε τα δόντια σας υγιή

Εφόσον είναι χωρίς ζάχαρη, το μάσημα τσίχλας για 20 λεπτά μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των δοντιών σας αφαιρώντας τα υπολείμματα τροφής και αυξάνοντας τη ροή του σάλιου σας. Το σάλιο σας ενισχύει το σμάλτο των δοντιών σας επειδή μεταφέρει φωσφορικά άλατα και ασβέστιο. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση συνιστά στην πραγματικότητα τη μάσηση τσίχλας για την πρόληψη της τερηδόνας.

Βελτιώστε τη μνήμη

Όταν μασάτε τσίχλα, αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας. Αυτό έχει πολλά θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της μνήμης σας. Στην έρευνά του, ο καθηγητής Andrew Sholey ανακάλυψε ότι η βραχυπρόθεσμη μνήμη σας θα μπορούσε να βελτιωθεί κατά 35 τοις εκατό μασώντας μια τσίχλα. Αλλά να είστε προσεκτικοί: αν το μασάτε για πολύ καιρό μπορεί να μειώσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας.

Καταπολεμήστε την υπνηλία

Αν δυσκολεύεστε να παραμείνετε σε εγρήγορση στη δουλειά, η τσίχλα θα μπορούσε να είναι η απλή λύση που αναζητάτε. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι η τσίχλα μπορεί να καταπολεμήσει την υπνηλία. Οτιδήποτε με γεύση μέντας είναι η πιο αποτελεσματική τσίχλα για την καταπολέμηση του μεσημεριανού χασμουρητού.

Μειώστε την καούρα

Η παρακολούθηση ενός γεύματος με μια τσίχλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα οξέος στον οισοφάγο σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παλινδρόμησης οξέος και της καούρας.

Μειώστε την κατάθλιψη

Το μάσημα τσίχλας δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες μείωσε το άγχος, την κατάθλιψη, την κόπωση και άλλες ψυχικές ασθένειες σε ασθενείς κατά τη διάρκεια μιας μελέτης του 2011.

Εξαλείψτε τη ναυτία

Τα τσίχλα μέντας ή τζίντζερ κάθε είδους χωρίς ζάχαρη μπορούν να καταπραΰνουν μια στομαχική διαταραχή, είτε πρόκειται για πρωινή ναυτία είτε για ναυτία της κίνησης. Η μέντα και το τζίντζερ είναι φυσικές θεραπείες για τη ναυτία. Αν ψάχνετε για λίγους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας, δοκιμάστε να μασήσετε μια τσίχλα αντί να πιάσετε ένα επιδόρπιο. Θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας αργότερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: