Διακομματική Επιτροπή: Σιγά μην τα έβρισκαν για το debate – Μία τηλεμαχία θέλουν τα κόμματα, δύο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση:
diipourgiki

Στις 10:30 το πρωί ξεκίνησε η διακομματική επιτροπή, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού, για τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η συνεδρίαση έγινε στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου με την τηλεμαχία να εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ανοιχτής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως «το debate που πρέπει να γίνει είναι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Την άποψη ότι είναι «λογικό» οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που «διεκδικούν» την πρωτιά και «συγκρίνονται» να κάτσουν σε μία τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ τους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του σήμερα στον ΑΝΤ1.

Τελικά, όπως όλα δείχνουν χωρίς συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα για το debate ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα κόμματα συμφώνησαν στη διεξαγωγή ενός debate, όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να πραγματοποιηθούν δύο τηλεμαχίες.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά το Σάββατο στις 10:00 το πρωί και εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και οι όροι.

Υπενθυμίζεται πως στην επιτροπή συμμετέχουν από τη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, από το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Συμμετέχουν ο ΓΓ Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου. Η Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε με κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την υποβολή προτάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας.

Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε σύμφωνα με πληροφορίες:

τα όρια δαπανών
τους περιορισμούς εμφανίσεων
τη χρηματοδότηση κομμάτων
και τυπικές εκλογικές διαδικασίες
Παράλληλα το ΚΙΝΑΛ ζήτησε election pass για διόδια και μεταφορά όσων θέλουν να ψηφίσουν στις εκλογές ενώ, τέθηκε και θέμα χρονικού ορίου με την η υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών να προαναγγέλλει παρέμβαση στα μέσα για να εκπροσωπηθούν όλα τα κόμματα δίκαια και ισοδύναμα και να πάρουν το χρόνο που τους ανήκει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: