Διάσημοι άντρες που μπορούν να σε σπάσουν στο ξύλο χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ

Κοινοποίηση:
fhit

Στις πολεμικές τέχνες μπορεί να βρει ο καθένας την αρετή που ψάχνει. Η αυτοάμυνα και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, όσο σημαντικές κι αν είναι, είναι ίσως η μικρότερη συνεισφορά που μπορεί να δεχθεί ένας άντρας από αυτές. Η παιδεία την οποία αποκομίζει κάποιος μέσα από την τριβή που στα μάτια ενός ξένου είναι απλά ξυλίκι, έχει πολύτιμες εφαρμογές, ακόμα και στον επαγγελματικό βίο.

Η συγκρότηση και η πειθαρχία που χαρίσει απλόχερα η προπόνηση των πολεμικών τεχνών είναι τρομερής έντασης όπλα για κάθε δημιουργικό άντρα. Οι πολεμικές τέχνες δεν γυμνάζουν μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό. Ο συνδυασμός κινήσεων και η παρατήρηση του αντιπάλου δεν διαφέρουν και πολύ από ένα πνευματικό παιχνίδι σαν το σκάκι, η κυριότερη διαφορά είναι η χρήση σχεδόν ολόκληρου του σώματος.

Άρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πάρα αρκετοί είναι οι δημιουργικοί άντρες που αφιερώνουν μερικές ώρες κάθε βδομάδα για να προπονηθούν σε κάποια πολεμική τέχνη. Στη συνέχεια θα δεις μερικούς από τους διάσημους που δεν φοβούνται να ρίξουν και να φάνε καμία. Ειδικά στην περίπτωση των ηθοποιών είναι και συμφέρουσα επιλογή για τους σκηνοθέτες, αφού τους γλιτώνουν από το κόστος της πρόσληψης επιπλέον κασκαντέρ.

Ο Ryan Gosling ξέρει Muay Thai

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων του Only God Forgives, ο Gosling έκανε εντατικά μαθήματα Muay Thai  3 ώρες κάθε μέρα 4 φορές κάθε εβδομάδα. Αυτό ήταν μόνο η αφορμή και ο ηθοποιός συνεχίζει ακόμα να προπονείται.

Ο Chuck Norris δεν διαφέρει και πολύ από τους ρόλους του

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο πιο ανίκητος άνθρωπος του κόσμου έχει κλείσει τα 80 και παραμένει ακόμα μια πολεμική μηχανή. Στα 75 του και μετά από 30 χρόνια ενασχόλησης με το Brazilian Jiu Jitsu (είχε ξεκινήσει από το Tang Soo Do), κατέκτησε το 3ο του Νταν στη Μαυρη Ζώνη. Τώρα δεν ξέρουμε τι άλλους στόχους μπορεί να έχει ο αειθαλής Chuck, αλλά ποιος τολμά να του πει ότι γέρασε;

Ο Mark Wahlberg δεν υποδύεται τον πυγμάχο, είναι πυγμάχος

Όταν ο Wahlberg ανέλαβε να υποδυθεί τον μεγάλο Micky Ward δεν έκανε απλά μερικά μαθήματα μποξ, αν και θα αρκούσαν. Κάλεσε τον ίδιο τον Ward να μείνει σπίτι του και ανέλαβε ο ίδιος την προπόνησή του. Οι δρόμοι τους, και η συγκατοίκηση, μπορεί να χώρισαν, όμως ακόμα και σήμερα ο Mark Wahlberg συνεχίζει να προπονείται στην πυγμαχία καθώς τη θεωρεί την καλύτερη μορφή άσκησης.

O Vladimir Putin είναι ο πιο διάσημος judoka του κόσμου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πολύ πριν γίνει Πρόεδρος ήταν μέλος των μυστικών υπηρεσιών και ενεργός πράκτορας. Αυτό σημαίνει ότι κάποτε πέρασε από σκληρή εκπαίδευση και οι πολεμικές τέχνες ήταν βασικό κομμάτι της αυτοάμυνας. Μπορεί τα χρόνια της κατασκοπείας να έχουν περάσει, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν έχει ξεχάσει και την εκπαίδευσή του. Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να προπονείται στο αγαπημένο του Judo και μάλιστα είναι κάτοχος του 6ου Νταν και φημίζεται για το Harai Goshi του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: