“Δημόσιος κίνδυνος” σε λοβιτούρες, παρακράτος και υποκλοπές. Γιατί ο υφ. ΠΡΟΠΟ, Λ. Οικονόμου πρέπει να εκδιωχθεί από την Κατεχάκη

Κοινοποίηση:
oikonomou

Οι υποκλοπές, δεν έχουν κάνει άνω κάτω μόνο την ΕΥΠ και το Μαξίμου του Κούλη, αλλά ολόκληρο το … απωθητικό κτήριο της οδού Κατεχάκη όπου στεγάζεται το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και το υπουργείο δημόσιας τάξης στο οποίο γενικό κουμάντο κάνει ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου. Ο εξ απορρήτων του καταρρέοντος πρωθυπουργικού μεγάρου εξάλλου, γνωρίζει απ’ συμβάσεις και ταυτότητες καθώς ως ιδιώτης το 2018 μαζί με δυο παππουλάκους πρέσβης ε.τ. είχαν συστήσει στο πόδι μια εταιρία και πήραν το έργο που αφορούσε  την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών υποστήριξης των Προξενικών Αρχών για την έκδοση της πολυπόθητης τουριστικής  βίζας.

Τους πήρε ο πόνος να κάνουν οικονομία

Ξαφνικά σήμερα τους πήρε ο πόνος και τώρα που έρχεται με την πτώση τους και η ώρα του εισαγγελέα θυμήθηκαν να κάνουν τάχα οικονομία και να  ματαίωσαν νύχτα τον περιβόητο διαγωνισμό για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες και τα διαβατήρια. Και αυτό γίνεται με επίφαση επειδή παράλληλα «τίθεται (1/9) σε πλήρη εφαρμογή και ο διπλασιασμός της χρονικής ισχύος των διαβατηρίων, απ’ τα 5 στα 10 χρόνια. Και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πέταξαν και ένα επειδή «καταγράφεται ουσιώδης αλλαγή τόσο των οικονομικών, όσο και των τεχνικών παραμέτρων» που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης.

«Κοσκίνιζαν» τον προϋπολογισμό των 515 εκατ. ευρώ

Ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες είχε ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται για ένα έργο που είχε σκοπό να αντικαταστήσει όλες τις αστυνομικές ταυτότητες, τα διαβατήρια, όπως και τα διπλώματα οδήγησης και δεκάδες άλλα έγγραφα ασφαλείας. Είχε προϋπολογισμό 515 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Υπενθυμίζεται ότι αρχικά προσφορές υπέβαλαν πέντε ενδιαφερόμενοι:

-Veridos Ματσούκης – OTE – Byte – INCM

-Zetes Industries – Zetes – Space Hellas – ANY

-Thales Dis France – Unisystems

-Austria Card – Plastikkarten und Ausweissysteme Gesellschaft M.B.H. – In Continu et Services Societe par Actions Simplifiee (SAS) – Inform Λύκος

-Idemia – Neurosoft.

Και φυσικά ούτε μάθαμε ποτέ, ποιος και ποιανού αχυράνθρωπος θα μπορούσε να κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις «ξένες» εταιρείες!!!

Προ του Κορυδαλλού «τραβήχτηκαν» στο παρά πέντε

Η τεχνική αξιολόγηση που διενεργήθηκε προέκρινε τους τρεις πρώτους για τη β’ φάση του διαγωνισμού. Υποβλήθηκαν ενστάσεις οι οποίες τελικά μετά από εξέταση μηνών δεν έγιναν δεκτές από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και έτσι ο διαγωνισμός θα μπορούσε να συνεχιστεί με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Όμως, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε οριστικά. Και τώρα που ήρθε η «ώρα των ανιψιών και των κουμπάρων», ο υφυπουργός Οικονόμου που είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου και τον Δημητριάδη, έκαναν ξαφνικά πίσω, την ώρα που η αναβάθμιση των νέων ταυτοτήτων έχει προαναγγελθεί επί Σ[Φ]ΥΡΙΖΑ, ακόμη.

Μετέωροι ισχυρισμοί για τα μάτια του κόσμου

Η επίμαχη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα ο διπλασιασμός της χρονικής ισχύος των διαβατηρίων. Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από νομοθετική ρύθμιση του ν. 4962/2022, αρ.87 τροποποιήθηκε η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων των Ελλήνων πολιτών από πέντε (5) σε δέκα (10) έτη από την έκδοση τους για τα διαβατήρια των ενηλίκων, καθώς και των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη. Με αυτή τη διάταξη η Ελλάδα εναρμονίζεται πλέον με τα διεθνή πρότυπα διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων. Πρόκειται για μια ρύθμιση που, μεταξύ άλλων, και χωρίς να μεταβάλλονται τα απαιτούμενα πάγια τέλη χαρτοσήμου για τους πολίτες, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου για τη μείωση γραφειοκρατίας, την εξοικονόμηση επιπλέον ένστολου προσωπικού από διεκπεραιωτικές υποθέσεις, προκειμένου να διατεθεί σε υπηρεσίες ασφαλείας των πολιτών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περιστολή, εν γένει, των άσκοπων δαπανών και εργατοωρών. Με ομόφωνη – σύμφωνη εισήγηση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του αρμοδίου τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ) προς το οποίο υπεβλήθη σχετικό ερώτημα, καταγράφεται ουσιώδης αλλαγή τόσο των οικονομικών, όσο και των τεχνικών παραμέτρων που σχετίζονται με τη διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας «Νέου Ολοκληρωμένου Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας» (ΟΠΣΕΑ)».

«Έκοψαν» τάχα 56.544.000 ευρώ, υπέρ δημοσίου

Για την Κατεχάκη είναι: «Προφανής η αιτία ότι, πλέον, η συνολική αξία του συγκεκριμένου διαγωνισμού μειώνεται κατά τουλάχιστον 56.544.000,00 ευρώ, με αυτονόητη τη σημαντική οικονομική ωφέλεια υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Συνεπεία αυτών, η υπηρεσία εισηγήθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό τη ματαίωση της προόδου της διαδικασίας σύναψης της παραπάνω σύμβασης, στο σύνολό της, με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση και χωρίς υποχρέωση καταβολής αμοιβής ή αποζημίωσης στους συμμετέχοντες, όπως ρητά προβλέπεται σε σχετικό όρο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, γεγονός για το οποίο ομοφώνως γνωμοδότησε καταφατικά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», καταλήγει η ανακοίνωση για το φιάσκο των ταυτοτήτων-διαβατηρίων.

Η ιστορία του Λευτέρη με την εταιρεία για τις βίζες

Και πάμε τώρα στην ιστορία με τις βίζες, το ΥΠΕΞ διενήργησε  διαγωνισμό Αυγουστιάτικα του 2015 για σύνδεση όλων των ελληνικών προξενείων ώστε να διευκολύνεται η χορήγηση βίζας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού [εδώ γελάμε]. Ο διαγωνισμός, αφορούσε την ανάδειξη παρόχου υπηρεσιών υποστήριξης των Προξενικών Αρχών (διαβατηρίων, πιστοποιητικών, φωτογραφιών κλπ.) των αιτούντων για visa προς την Ελλάδα. Και το έργο κέρδισε η Global Visa Center World (Hellas], Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών που τότε συστάθηκε με πρόεδρο του Δ.Σ. τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ελευθέριο Οικονόμου.

Η Global Visa Center World Hellas

Και ενδιαφέρον αυτή καθαυτή η ιστορία της συγκεκριμένης εταιρίας. Πρόκειται για την Global Visa Center World Hellas που ιδρύθηκε στο παρά ένα, το καλοκαίρι του 2015 (στις 21 Ιουλίου του 2015), με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 24 χιλιάδων ευρώ και με βασικούς μετόχους τρία πρόσωπα – τους πρώην υψηλόβαθμους διπλωμάτες  Δημήτρη Πλατή και Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο και τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Οικονόμου είχε διατελέσει αρχηγός της ΕΛΑΣ από το 2009 έως το 2011 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και έγινε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη του 2012 (επί κυβέρνησης Παπαδήμου). Στην συνέχεια διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Πικραμένου. Ο πρέσβης Δημήτρης Πλατής έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας των υπουργείου Παιδείας και Μεταφορών από το 2007 έως το 2009 (επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας). Ο, επίσης πρέσβης, Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος ήταν διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του υπουργού Εξωτερικών από το 2002 έως το 2004 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών το 2009.

REPORTAZ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. “Έχει το βλέμμα της φιλαργυρης ποδιτσας.”
    Μόλις διαβάσουν τη ανωτέρω έκφραση οι υπόλοιπες ποδιτσες στο λαγουμι θα με καλέσουν για να με βραβεύσουν γιατί το σχόλιο μου ήταν απόλυτη ακριβής αποτύπωση της ερμηνείας του βλέμματος του.

  2. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΔΗΘΕΝ ΦΥΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΗΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΑ ΧΑ……ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ…

  3. Τις ποδιτσες δεν μπορεί να τις διώξει κάνεις.

  4. αν προσέξετε είναι καρμπόν ο Χατζηλαλάκης (aka Χατζηνικολάου)

  5. ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΗ ΕΥΚΟΙΛΙΟΦΑΤΣΑ ΓΛΥΦΤΗ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ

Comments are closed.