Δημοσκόπηση MRB: Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
kalpi

Η ανεργία προβληματίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο τους Έλληνες, είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τη θεωρούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το μεταναστευτικό είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προβληματισμός τους και ο χώρος της υγείας/περίθαλψης ακολουθεί στην τρίτη θέση, όπως αποκαλύπτεται από πανελλαδική έρευνα της MRB που έλαβε χώρα το διάστημα 17-25 Ιουνίου του 2020, σε δείγμα 2.000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου. Τόσο η οικονομική κατάσταση όσο και η πανδημία του κορωνοϊού δεν βρίσκονται στην κορυφαία τριάδα των σημαντικότερων προβλημάτων, που τους απασχολούν.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και την πιθανότητα ενός «θερμού» επεισοδίου, οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι το θεωρούν Πολύ/Αρκετά πιθανό σε ποσοστό 66%.

Πρόθεση ψήφου: Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 18,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 65,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι ερωτώμενοι απάντησαν κατά 45,6% υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά 26,3% υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 23% απάντησε: «Κανένας από τους δύο».

Στις αρνητικές κρίσεις, 40,8% έχουμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 57,4% για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να συγκεντρώνει το 69,8%.

Ικανότητα διακυβέρνησης: Ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;

Ανασχηματισμός: Ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;

Λέξεις: Ο «φόβος» με 49% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ενώ «ελπίδα» συγκεντρώνει ποσοστό 41,4% και η «οργή» 37,3%.

Δείκτες αισιοδοξίας: Πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας;

Κορωνοϊός: Ποιος είναι ο βαθμός ανησυχίας με ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας από το Σεπρέμβριο και μετά.

Στην ερώτηση αναφορικά με το πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, το 54,6% απάντησε «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 13,8% απάντησε «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Γνωρίζω προσωπικά τον Κασιδιάρη και ξέρω καλά ότι μισεί την Ορθοδοξία. Μακάρι βέβαια να έρθει σε μετάνοια και σε επίγνωση αληθείας. Με λύπησε που δεν έκανε απολύτως τίποτε, όταν ο Κούλης Μπίντελμπεργκ έκλεισε τις εκκλησίες κι από πάνω “έκραξε”, μαζί με τον Μιχαλολιάκο, τον Παναγιώταρο που πήγε στον Επιτάφιο.

  2. ο Χριστιανισμός κατέστρεψε την Αρχαία Ελλάδα……….
    αλλα μετα ο Χριστιανισμός ταυτιστηκε με τον Ελληνισμό………

    η αληθεια δεν μπορει να κρυφτει……..

    Ελληνες ειμασταν και χωρις τον Χριστιανισμο….
    Ελληνες ειμαστε και με τον Χριστιανισμο……..
    η Ελληνικη γλωσσα και η Ορθοδοξια μας κρατησαν και δεν Ισλαμοποιηθηκαμε,
    στα 400 χρονια σκλαβιας……….

    αλλα χριστιανοι σαν τον ΝΙΝΟ ειναι ζημια και για τον Ελληνισμο και για την Ορθοδοξια……
    ο καθε ΝΙΝΟ ειναι ενας Χριστιανος Ταλιμπαν…………

    Κασιδιαρη αγνοησε τον καθε ΝΙΝΟ…..ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

  3. Φόβος 49%, ελπιδα41%, οργή 37%=127%,ιδια εγκυρότητα τα άλλα.

    Πιο έγκυρο πεθαινεις

  4. Μισός Έλληνας, γιατί είναι και με τα ες ες, και καθόλου Ορθόδοξος είναι ο Κασιδιάρης, γιατί πιστεύει ότι ο Χριστιανισμός τάχα κατέστρεψε την Αρχαία Ελλάδα, ενώ ο Χριστιανισμός πορεύτηκε δίπλα στον Ελληνισμό.

  5. Δεν με ενδιαφέρει που είναι στις δημοσκοπήσεις ο Λαγός, μου αρκεί που είναι 100% Έλληνας και Ορθόδοξος. Προτείνω όμως για αρχηγό τον Κουκούτση, που πρόβλεψε από το 2015 την συντριβή της Χ.Α., πρόβλεψε ότι πίσω από την κίνηση Κασιδιάρη είναι η οικογένεια Μιχαλολιάκου, πήρε με κόντρα την Χ.Α. 5% μόνος του στην Καλαμάτα, χαίρει της εκτίμησης όλων και ιδιαίτερα των νεοδημοκρατών, είναι γιατρός και αγρότης και έχει δουλέψει στην ζωή του, είναι άμεμπτος και αφήνει τον Αξιωματικό γιό του στις Καστανιές Έβρου, ενώ μ’ ένα τηλέφωνο μπορεί να τον έχει στην Καλαμάτα.

    1. Δε σε νοιάζει που είναι στις δημοσκοπήσεις αλλά για τον Κασιδιάρη σε νοιάζει αν έχει χαμηλό.Ο Κασιδιάρης πόσο τοις εκατό Ελληνας και Ορθόδοξος είναι?50-60?Πόσο τον έχεις μετρήσει?

  6. ο πατριωτικος χωρος χρειαζεται ενα πατριωτικο κομμα με 13 συνιστωσες οπως ο Συριζα….
    αλλιως θα μας πνιξουν οι λαθροεισβολεις……..
    και για ηγετη ενα νεο 40αρη….οπως ο Τσιπρας……..
    δηλαδη ποιο εξυπνοι ειναι οι συριζαιοι απο εμας????????
    αλλα εμεις τρωγομαστε μεταξυ μας , για το ποιος ειναι ποιο αυθεντικος εθνικιστης….
    η μαλ@κια εις το τετραγωνο…….

  7. ρε ΝΙΝΟ με τον ναζιστη Πλευρη εισαι?????……..πρεπει νασαι πολυ βλημα…….
    το Κασιδιαρη τον εχει στο “αλλο κομμα” στο 4,9%…..και ειναι ακομη η αρχη…….

  8. Απο εδώ το πας από εκεί το πας πάλι για τον σωτήρα Λαγό μας λες.Σε κάθε άρθρο για Κασιδιάρη ή για δημοσκοπήσεις για τον σουπερ Λαγό μας λες;Πόσα σου δίνει ρε;Αλήθεια ο σωτήρας Λαγός που είναι στις δημοσκοπήσεις;

  9. Προσκυνάει τον ήλιο στον Υμηττό, υπογράφει ως ες ες, έχει σβάστιγκα στο μπράτσο και δεν βγαίνει αντρίκια να το παραδεχτεί ή τουλάχιστον να την βγάλει, έχει μασόνους και ναζί ανθέλληνες που αποκαλούν την Σημαία “γαλανόλευκο κουρέλι”, έχει στελέχη που πληρώνει ακόμα ο Μιχαλολιάκος γιατί είναι πιόνι της οικογένειας, χρηματοδοτείται από τοκογλύφους, είναι αλαζόνας και νευρασθενικός. Δεν κάνει κι ο κόσμος το κατάλαβε και του δίνει στην έγκυρη δημοσκόπηση 0,9%. Σοβαροί άνθρωποι όπως ο Κουκούτσης, ο Λαγός, ο Πλεύρης και ορισμένοι άλλοι, με σκληρή δουλειά πολλών και οργάνωση μπορούν να ενώσουν τον χώρο κι όχι ο πουλημένος ψευτομεσίας.

Comments are closed.