Δημοσκόπηση για την ψυχαγωγία: Τι ψηφίζουν οι Έλληνες για εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
irodeio-imera

Η πλειοψηφία του ελληνικού ΄κοινού είναι διατεθειμένη να παρακολουθήσει κάποια πολιτιστική εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο, δεν σκοπεύει να επισκεφθεί την χειμερινή σεζόν κλειστούς χώρους θεαμάτων, επιθυμεί να ληφθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης στην ψυχαγωγία ενώ παραδέχεται πως η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει, σίγουρα, από δω και πέρα τους τρόπους με τους οποίους διασκέδαζε μέχρι πριν να ξεσπάσει η υγειονομική κρίση.

Αυτά είναι τα πιο βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα youfly.com σχετικά με την κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στον εγχώριο τομέα του θεάματος μετά την σημερινή, σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Μια δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον χώρο οι οποίοι αναμένουν, με ανυπομονησία, τις αποφάσεις που θα λάβει, μέσα στις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση για την καλοκαιρινή λειτουργία ή μη, και υπό ποιες προϋποθέσεις των φεστιβάλ, των θεατρικών και των μουσικών παραστάσεων.

Δημοσκοπηση2

Στην δημοσκόπηση, η οποία είναι πανελλαδικής εμβέλειας και διεξάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετείχαν 1906 άτομα, ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν καθίσταται σαφές πως σε κάθε περίπτωση η επέλαση του κορωνοϊού θα επηρεάσει σημαντικά, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, την ελληνική διασκέδαση και ψυχαγωγία, που εκτιμάται πως θα βιώσει την πιο βαθιά κρίσης της, όχι το καλοκαίρι που έρχεται αλλά με την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου οπότε γίνεται η αναγκαστική επιστροφή σε κλειστούς χώρους.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τις απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα. Ενώ, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 60% απάντησε πως θα πήγαινε σε κάποια καλλιτεχνική παράσταση που φιλοξενείται σε μεγάλο ανοιχτό χώρο όπως το Ηρώδειο η το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε θερινό κινηματογράφο, ανάλογο ποσοστό έδωσε αρνητική απάντηση για τις εκδηλώσεις της νέας χειμερινής σεζόν που θα φιλοξενηθούν σε κλειστούς χώρους.

Δημοσκοπηση3

Ειδικότερα, μάλιστα, οι κλειστοί χώροι που θεωρούνται ως οι πλέον επικίνδυνοι για το ελληνικό κοινό είναι οι μουσικές σκηνές και οι πίστες στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία (70,2%) σκοπεύει να αποφύγει συστηματικά τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης πως ακόμη και στην περίπτωση που βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο αλλά εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα του ιού το 50% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν θα διακινδυνεύσει να πάει σε κλειστό θέατρο, σινεμά ή μουσικό χώρο.

Δημοσκοπηση6

Παρόλα αυτά η πλειοψηφία δηλώνει υπέρ της επιβολής μέτρων κοινωνικής αποστασιοποιήσεις στα πολιτιστικά θεάματα καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 74,2% απαντά πως θα ήταν διατεθειμένο να παρακολουθήσει μία εκδήλωση αν υπάρχουν δύο κενές θέσεις ανάμεσα σε κάθε θεατή.

Δημοσκοπηση5

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι, πάντως, είναι πως οι τέχνες, ο πολιτισμός και τα προϊόντα του έλειψε στους περισσότερους, κατά την διάρκεια της καραντίνας και πως για να αντικαταστήσουν αυτό το μεγάλο κοινό στράφηκαν στη λύση του Netflix.

Δημοσκοπηση4

Δ