Δημοσίευμα “φωτιά” από ιταλική εφημερίδα! Αναφέρει ότι ο Ζελένσκι νοικιάζει βίλα στη Τοσκάνη σε Ρώσους

Κοινοποίηση:
ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Σάλο προκάλεσε στην Ιταλία η εφημερίδα «Il Tirreno», γιατί σε δημοσίευμα της υποστήριξε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι νοικιάζει βίλα που διατηρεί στη Τοσκάνη σε Ρώσους, την στιγμή που είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η iltirreno.it ανέφερε ότι η συγκεκριμένη βίλα βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή «Forte dei Marmi» και είναι αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς διαθέτει 15 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων έξι υπνοδωματίων και μια ιδιωτική πισίνα. Μάλιστα, φέρεται να ανήκει σε ιταλική εταιρεία, η οποία όμως ανήκει σε μία άλλη, συμφερόντων της Ολένα Ζελένσκα, συζύγου του Ουκρανού προέδρου.

Το επίμαχο ιταλικό δημοσίευμα:

Καταγραφή
Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα λοιπόν, η βίλα νοικιάστηκε για το ποσό των 50.000 ευρώ σε ζευγάρι Ρώσων που μένει στο Λονδίνο, με την εφημερίδα να επικαλείται φωτογραφίες στα social media, στις οποίες διακρίνονται δωμάτια της βίλας και μαρτυρίες από γείτονες για άτομα «που ακούγονταν να μιλάνε ρώσικα».

Διάψευση από την εταιρεία Real Estate
Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της εταιρείας, Κλαύντιο Σαλβίνι, μίλησε στη «La Stampa» και διέψευσε το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι «η βίλα δεν νοικιάστηκε σε άτομα ρωσικής υπηκοότητας, διότι έχουμε ξεκάθαρη οδηγία από την ιδιοκτησία που μας απαγορεύει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Μπορούμε να νοικιάσουμε σε οποιονδήποτε αρκεί να είναι άλλης εθνικότητας: Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και ούτω καθεξής…».

«Αυτό που κυκλοφόρησε, είναι fake news. Η βίλα νοικιάστηκε σε ένα ζευγάρι για το καλοκαίρι, ωστόσο δεν θα σας πω αν είναι κάτοικοι Λονδίνου ή όχι. Το συμβόλαιο υπεγράφη από έναν άντρα. Τώρα το σπίτι είναι ελεύθερο. Αν θέλετε, μπορείτε να το νοικιάσετε εσείς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: