Δημοσίευμα από ξένο μέσο: “Ο Πούτιν προετοιμάζει τους Ρώσους για πόλεμο με το ΝΑΤΟ”

Κοινοποίηση:
ΠΟΥΤΙΝ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το επιτελείο του προετοιμάζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ρωσικό λαό για πόλεμο με το ΝΑΤΟ, αναφέρουν αναλυτές στο Newsweek, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το newsweek.com, στο άρθρο με τίτλο «Ο Πούτιν προετοιμάζει τους Ρώσους για πόλεμο με το ΝΑΤΟ», εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι δεν είναι τυχαία η ρητορική που υιοθετούν δημόσια στελέχη του Ρώσου προέδρου ή Ρώσοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, που αναφέρουν πως η Δύση θέλει πολεμική σύγκρουση με την Μόσχα.

«Νομίζω ότι από τη σκοπιά της Μόσχας, θέλουν να αναπτύξουν μια υπόθεση ότι όλο αυτό το πράγμα ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόναθαν Κατζ, διευθυντής του Democracy Initiatives και ανώτερος συνεργάτης του German Marshall Fund των ΗΠΑ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Πούτιν «χρησιμοποιεί τον μπαμπούλα του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών, για να δικαιολογήσει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει στον εγχώριο ρωσικό πληθυσμό».

Αφίσα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Λετονία, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία
Στο «κενό» οι ρωσικές απειλές
Επίσης, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές τόνισαν πως η Δύση πρέπει να λάβει σοβαρά τις ρωσικές απειλές και να μην υποβαθμίζει τα λεγόμενα της Μόσχας. «Υπάρχει μια γενική εντύπωση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ότι οι απειλές της Ρωσίας για αντίποινα είναι κούφιες», είπε ο Γιούρι Ζούκοφ, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Ακόμη, δήλωσε πως «νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως η Ρωσία θα αισθανθεί τελικά αναγκασμένη να προβεί σε κάποια κινηματική δράση εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ, μόνο και μόνο για να κάνει τις απειλές της για αντίποινα να φαίνονται πιο αξιόπιστες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: