Δεύτερη συνεδρίαση για το Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, το «όχημα» για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Κοινοποίηση:
ΠΟΝΤΙΟΙ (1)

Την πεποίθηση του ότι το Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ως εργαλείο και όχημα, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ανοίγοντας τις εργασίες της δεύτερης συνάντησης του Δικτύου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε το τρίπτυχο του ευγενούς και δίκαιου στόχου είναι «άσβεστη μνήμη, εθνική συνείδηση, αγώνας».

Στην πρωτοβουλία, που φέρει τη σφραγίδα της ΚΕΔΕ, συμμετέχουν περίπου 50 δήμοι της χώρας. Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι εργασίες φιλοξενούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς «η πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον προσφυγικό και τον ποντιακό ελληνισμό».

Υπογράμμισε δε τη σημασία ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη απευθυνθεί για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο δίκτυο των πόλεων απ’ όλον τον κόσμο με τις οποίες είναι αδελφοποιημένος.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιος που στο αίμα του να μην έχει γονίδια προσφυγικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η διεθνής αναγνώριση δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής, αλλά χρέος ιστορικό, μα πάνω από όλα ανθρώπινο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Α’ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυζίζογλου καθώς και δημάρχων και εκπροσώπων δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

ΠΟΝΤΙΟΙ (2)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: