Δεν φαντάζεστε τι αδιανόητο κάνουν πολλοί άνθρωποι αφού χρησιμοποιήσουν τα προφυλακτικά!

Κοινοποίηση:
profilaktika

Και πώς όχι, αφού πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 3,3% των χρηστών κάνει κάτι αδιανόητο!

 

Και δεν εννοούμε ότι δεν ξέρουν ακόμα πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά, ένα σύνηθες φαινόμενο, αλλά για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα… πλένουν για να τα ξαναχρησιμοποιήσουν δεύτερη φορά!!!

Τα αποτελέσματα μάλιστα της συγκεκριμένης έρευνας στις ΗΠΑ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, αναγκάζοντας την αρμόδια υπηρεσία του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) να εκδώσει υπενθύμιση ότι τα προφυλακτικά δεν είναι… επαναχρησιμοποιήσιμα.
«Το ξαναλέμε γιατί ο κόσμος το κάνει: Μην πλένετε ή επαναχρησιμοποιείτε τα προφυλακτικά. Χρησιμοποιείτε σε κάθε σας σεξουαλική επαφή ένα καινούργιο», έγραψε χαρακτηριστικά το CDC στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκτός από το περίπου 3,3% που έχει προσπαθήσει κάποια στιγμή της ζωής του να πλύνει και να τα χρησιμοποιήσει ξανά κάποιο προφυλακτικό, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που αγγίζει ακόμα και το 50%, χρησιμοποιεί λάθος το προφυλακτικό, καθώς είτε το φορά πολύ αργά, είτε το βγάζει πολύ νωρίς.

Παράλληλα, ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι ότι ξετυλίγουν το προφυλακτικό πριν το τοποθετήσουν στο πέος και όχι πάνω του, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του.

Η αποθήκευση επίσης προφυλακτικών σε ακατάλληλο περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία ή αιχμηρά αντικείμενα, ή η αλληλεπίδρασή τους με έλαια που περιέχουν π.χ. ορισμένα λιπαντικά ή κραγιόν, μπορούν επίσης να τα κάνουν πολύ πιο ευαίσθητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: