Δεν συμφωνεί με το “Αχρίδος” για την Εκκλησία των Σκοπίων το Πατριαρχείο Βουλγαρίας. Έξαλλος ο Σκοπιανός Πρόεδρος

Κοινοποίηση:
pedarovski-vartholomaios

Συνεδρίασε εχθές, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν οι επιστολές του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφυρίου, αναφορικά με το κανονικό καθεστώς της Εκκλησίας των Σκοπίων- Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία αποφασίστηκε ότι το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας καλωσορίζει, με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και πνευματική χαρά, τις αποφάσεις για την άρση του σχίσματος.

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας σύμφωνα με ανακοίνωσή της αποφάσισε μετά από ψηφοφορία «να καλωσορίσει την απόφαση για την άρση του σχίσματος και να εισέλθει σε κανονική και ευχαριστιακή κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Μένει να εξεταστεί το όνομα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν.

Η τελευταία αυτή επισήμανση δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις μπορεί να έχει η Εκκλησία της Βουλγαρίας σχετικά με την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, τις οποίες ωστόσο είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: