«Δεν ήθελα να γίνω κύριος Βουγιουκλάκης» – Ο μεγάλος γόης που κόντεψε να παντρευτεί την Αλίκη πριν από τον Παπαμιχαήλ

Κοινοποίηση:
aliki_papamixail_andras

Μπορεί το 1965 η Αλίκη Βουγιουκλάκη να παντρεύτηκε τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά δεν ήταν φυσικά ο μοναδικός άνδρας στη ζωή της, καθώς πριν από αυτόν κόντεψε να έρθει σε αυτό το βήμα μαζί με έναν άλλο μεγάλο γόη της εποχής.

Ο άνθρωπος αυτός, μάλιστα, ήταν συνάδελφος της Αλίκης και αποτελούσε πρότυπο άνδρα για τον καιρό εκείνο και όχι άδικα. Ήταν ένας ωραίος άνδρας που όλες διεκδικούσαν.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης ήταν ωστόσο πολλά περισσότερα από άλλον έναν γόη της ελληνικής showbiz, καθώς μιλάμε για μια πολύπλευρη προσωπικότητα και έναν ταλαντούχο ηθοποιό που ανδρώθηκε υποκριτικά στον κινηματογράφο.

Σπουδαστής ακόμα έπαιξε στο κλασικό φιλμ του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή» (1960) και έπεισε για την αξία του, μετρώντας κατόπιν μια καταιγιστική συνέχεια στο ελληνικό σινεμά. Ο Γεωργίτσης πρωταγωνίστησε σε δραματικές ταινίες και μιούζικαλ, έγινε αστέρας πρώτου μεγέθους και βρήκε τη θέση του στις καρδιές του άλλου φύλου, συνδυάζοντας ταλέντο και γοητεία σε ίσες δόσεις.

Σύντομα του κόλλησαν το παρατσούκλι «Έλληνας Τζέιμς Ντιν», αν και εκείνος το απεχθανόταν, μιας και ήταν θαυμαστής του Μάρλον Μπράντο! Ο Φαίδωνας συνέχισε την αξιοζήλευτη καριέρα του στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, αποδεικνύοντας ότι ήταν γεννημένος για τον κινηματογράφο.

Ο μόνιμος παρτενέρ της Ζωής Λάσκαρη, της Μαίρης Χρονοπούλου και του Κώστα Βουτσά καθιερώθηκε στις συνειδήσεις του κοινού από τη συμμετοχή του στα «Κόκκινα Φανάρια» και ξεχώρισε για το ταλέντο του στις ταινίες «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και πολλές ακόμα.

georgi

Κι όλα αυτά από ένα παιδί που γνώρισε μικρό την τραγωδία και εγκατέλειψε την εξασφαλισμένη δουλειά που του εγγυόταν η φοίτησή του στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για να ακολουθήσει το πάθος του κόντρα σε όλα και όλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: