Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες! Και στην Κύπρο αθλήτρια “μίλησε” για την κακοποίηση που υπέστη

Κοινοποίηση:
βιασμος

Καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης έφτασε και στα γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (KOA). Το SigmaLive ήρθε σε επικοινωνία με την Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη με αφορμή τον σάλο που γίνεται στην Ελλάδα με το μπαράζ καταγγελιών για παρενοχλήσεις, στον απόηχο των όσων κατήγγειλε δημόσια η Σοφία Μπεκατώρου.

Όπως ανέφερε η Δ/ντρια του ΚΟΑ, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου 2.5 χρόνια, όταν οι γονείς αθλήτριας κατήγγειλαν προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση, με την υπόθεση να διερευνάται από τις Αστυνομικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλε δημόσια πριν από καιρό και η σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου.

Επιπλέον, η κυρία Παπαμιλιάδη είπε ότι στον ΚΟΑ φτάνουν αρκετές καταγγελίες για λεκτική βία και απρεπή συμπεριφορά, με το ΚΟΑ να ζητά εξηγήσεις από την εκάστοτε ομοσπονδία. «Δίνεται η δυνατότητα στην καταγγέλλουσα να προσφύγει στην Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο έχει καταρτιστεί ένας Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Προστασίας και Ευημερίας,  οποίος θα σταλεί στις Ομοσπονδίες και είναι στα σκαριά πλάνο δράσης για πρόληψη-αντιμετώπιση-καταπολέμηση. Συμπλήρωσε ότι ετοιμάστηκαν σεμινάρια για το κάθε πυλώνα του Οδηγού.

Πρόσθεσε ότι ο ΚΟΑ συμμετέχει και στο πρόγραμμα Erasmus Plus, με σκοπό τη δημιουργία εργαλείου παρέμβασης με ειδικά εγχειρίδια για προπονητές, παράγοντες, αθλητές και γονείς. «Είναι οι τέσσερις βασικοί πυλώνες οι οποίοι πρέπει να έχουν γνώση για το πώς πρέπει να χειρίζονται τέτοιες συμπεριφορές έτσι ώστε να εκλείψουν».

Τέλος, καταδίκασε απερίφραστα κάθε μορφή βίας παρενόχλησης, κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού και ευρύτερα στην κοινωνία. «Θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στο χώρο του αθλητισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: