Δεκάδες νεκροί στο Ιντλίμπ της Συρίας – Επίθεση σε θέσεις του συριακού στρατού

Κοινοποίηση:
2301993

Τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη 80 τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση μαχητών στην επαρχία Ιντλίμπ, στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, τα θύματα είναι μέλη του συριακού στρατού, ο οποίος πραγματοποιεί επιχείρηση για την «εκκαθάριση» της περιοχής από τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Με βάση την ίδια πληροφόρηση, ο συριακός στρατός κατάφερε να εξουδετερώσει 50 τζιχαντιστές, κατά τη διάρκεια μαχών στο νοτιοανατολικό τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης του Ιντλίμπ.

Παρ’ όλα αυτά, οι μαχητές κατάφεραν να διασπάσουν τη γραμμή άμυνας του συριακού στρατού, καταλαμβάνοντας δύο θέσεις και αναγκάζοντας τα κυβερνητικά στρατεύματα σε υπαναχώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση του συριακού κυβερνητικού στρατού για την «εκκαθάριση» περίπου 10.000 μαχητών τρομοκρατικών οργανώσεων, έχοντας καταλάβει τουλάχιστον 40 χωριά.

Το Ιντλίμπ, άλλωστε, αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών στα εδάφη της ασιατικής χώρας, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία ελέγχονται από την κυβέρνηση της Δαμασκού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: