Δεκάδες επιθέσεις σε εκκλησίες της Γαλλίας μέσα στο 2019

Κοινοποίηση:
vandalfrance

Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί με θλίψη τον ιστορικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων να παραδίδεται στις φλόγες τις τελευταίες ώρες, η φωτιά αυτή είναι απλά άλλο ένα από παρόμοια περιστατικά που οδήγησαν στην καταστροφή εκκλησιών.

Η Γαλλία μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 έχει πληγεί από μια σειρά από πυρκαγιές σε καθολικές εκκλησίες, μερικές από τις οποίες συνέβησαν παράλληλα με βεβήλωση ιερών αντικειμένων και πράξεων βανδαλισμού.
ekklisies-gallia3
Ας δούμε μερικά περιστατικά. Την Κυριακή, 17 Μαρτίου, λίγο μετά το μεσημέρι, η ιστορική εκκλησία του St. Sulpice στο Παρίσι πυρπολήθηκε. Παρόλο που κανείς δεν τραυματίστηκε, οι πυροσβέστες απέδωσαν τη φωτιά σε εμπρησμούς.
Κατασκευασμένη για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα, η εκκλησία του St. Sulpice φιλοξενεί τρεις ζωγραφιές του Eugene Delacroix, ενός Γάλλου καλλιτέχνη.
ekklisies-gallia2

Επίσης, σύμφωνα με την La Croix International, μόλις τον περασμένο μήνα, στην βορειο-κεντρική Γαλλία, στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Houilles, βρέθηκε ένα άγαλμα της Παναγίας και ένας σταυρός σπασμένα και πεταμένα στο έδαφος.
Τον ίδιο μήνα, κάηκαν διάφορα σκεύη και αγάλματα Αγίων, ενώ σταυροί καταστράφηκαν στο Καθεδρικό Saint-Alain στο Lavaur, στη νότια κεντρική Γαλλία. Μετά από τον βανδαλισμό, ο δήμαρχος της πόλης, Bernard Canyon, σε μια δημόσια δήλωση, είπε: «Ο Θεός θα τους συγχωρήσει. Εγώ όχι».
ekklisies-gallia

Άλλοι αποδίδουν τέτοιες επιθέσεις σε ισλαμιστές ενώ άλλοι θεωρούν εξ ίσου πιθανό να έγινε από Γάλλους οι οποίοι είναι εξοργισμένοι από οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα της εκκλησίας της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων είναι από εμπρησμό, όμως καλό είναι να αναφέρουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτό το διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: