Δείτε τι λέει ο άνθρωπος που ούτε στην μάνα του θα δώσει μάσκα και τυραννάει τους άλλους πολίτες – Μαγιορκίνης: “Η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να επιβαρύνει το «κουρασμένο» Σύστημα Υγείας”

Κοινοποίηση:
Μαγιορκίνης

Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 1251 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 89. Επίσης οι διασωληνομένοι είναι 600.

Στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, ο Επίκουρος Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 68.000.000 διαγνώσεις από τις οποίες 1,5 εκατομμύριο έχουν καταλήξει.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων όμως παραμένουν σταθερά σε υψηλά νούμερα αν και είναι λιγότερα από τα αρχές Οκτωβρίου.
Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν σε υψηλά νούμερα αλλά τείνουν να δείχνουν επιβράδυνση με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει επιβράδυνση με ταχύτερο ρυθμό από την Αττική αλλά συνεχίζοντας να έχει υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η χαλάρωση των μέτρων θα μπορούσε να επιβαρύνει το “κουρασμένο” Σύστημα Υγείας» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης τονίζοντας πως «η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική».

Κατά την σημερινή ενημέρωση απουσίαζε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς τα καιρικά φαινόμενα στην Βόρεια Ελλάδα επιβάλλουν την παρουσία του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: