Δείτε τι θα γίνει στο σώμα σας αν γυμνάζεστε κάθε μέρα

Κοινοποίηση:
det_0o

Η καθημερινή άσκηση με μέτρο και σύνεση μπορεί να έχει μόνο ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σου και για την υγεία σου μακροπρόθεσμα.

Γνωρίζουμε ότι η γυμναστική είναι σημαντική αλλά πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο; Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσια Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ενήλικες 19-64 πρέπει να στοχεύουν να είναι δραστήριοι κάθε μέρα.

Η καθημερινή άσκηση ίσως είναι δύσκολη να χωρέσει στο πρόγραμμα σου αλλά οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα ποδηλασία ή οποιοδήποτε σπορ. Η προσπάθεια που καταβάλεις αναγνωρίζεται και εκτιμάται από το σώμα σου. Έτσι, τα οφέλη που θα δεις αν ασκείσαι κάθε μέρα μόνο αδιάφορο δεν πρέπει να σε αφήνουν.

Απώλεια βάρους
Με την άσκηση καις θερμίδες, που είναι πολύ σημαντικό για την απώλεια βάρους. όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις. Όπως φαντάζεσαι, η καθημερινή άσκηση θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά πιο εύκολα από ότι αν κάνεις διαλείμματα ανά ημέρες. Γι΄αυτό το λόγο, βρες τρόπο έστω και για λίγη άσκηση κάθε μέρα, είτε επιλέγοντας τα σκαλιά για να φτάσεις στο γραφείο της δουλειάς ή του σπιτιού είτε επιλέγοντας να περπατήσει αντί για να οδηγήσει το αυτοκίνητο. Θα παρατηρήσεις να δυναμώνουν οι μυς σου.

Θα μειώσεις τον κίνδυνο ασθένειας
Η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις ορισμένες ασθένειες καθώς μεγαλώνεις. Σύμφωνα με το MayoClinic, η άσκηση ενισχύει την καλή χοληστερόλη και μειώνεται τα ανθυγιεινά τριγλυκερίδια. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ σημαντικός, επειδή σε βοηθάει να κρατήσεις ελεύθερη τη ροή του αίματος, οδηγώντας σε πιο υγιή καρδιά. Επιπροσθέτως, η άσκηση βοηθάει στην αποτροπή και άλλων ασθενειών, όπως:

Εγκεφαλικό
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Διαβήτη
Άγχος/Κατάθλιψη
Καρκίνο
Αρθρίτιδα
Η καθημερινή άσκηση μπορεί να μειώσει σημαντικά αυτούς τους κινδύνους σε όλη σου τη ζωή.

Καλύτερος ύπνος
Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, χρειάζεσαι περισσότερη άσκηση. Το να είσαι ενεργός κουράζει το σώμα σου, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το βράδυ να σε πάρει ο ύπνος. Προσοχή, όμως, Αν γυμνάζεσαι το βράδυ μπορεί να συμβεί το αντίθετο λόγω της υπερέντασης. Γι΄αυτό, φρόντισε να ασκείσαι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

Τονώνει τα επίπεδα ενέργειας
Αν νιώθεις πολύ τεμπέλης για να ολοκληρώσεις καθημερινές εντολές, η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει. Η γυμναστική βοηθάει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στην ροή του αίματος, κάτι που βοηθάει την καρδιά και τα πνευμόνια σου να λειτουργήσουν καλύτερα. Αυτό αυξάνει την αντοχή σου.
Συνοπτικά, η γυμναστική είναι εξαιρετικά επωφελής για την υγεία σου. Το CDC αναφέρει ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να ασκούνται 150 λεπτά κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα. Θυμήσου ότι μπορεί αυτός ο χρόνος να μοιάζει μεγάλος αλλά αν το σπάσεις ανά ημέρα, τότε μπορεί να συμπληρωθεί με απλές δραστηριότητες. Αν και υπάρχει περίπτωση να μην δεις τις αλλαγές σωματικά, το σώμα σου χτίζει δύναμη εσωτερικά για να σου δώσει ενέργεια, να αποτρέψει ασθένειες και να κάνεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες πιο ευχάριστες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: