Δείτε τις χώρες πού απαγορεύουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Κοινοποίηση:
εμβολιο astrazeneca εε

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από τότε που η γειτονική Δανία ανέστειλε τους εμβολιασμούς κορώνας από τη βρετανική-σουηδική εταιρεία Astrazeneca. Ο λόγος: η ανησυχία για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία τράβηξε επίσης το φρένο έκτακτης ανάγκης και σταμάτησε την εξάπλωση του φαρμάκου προς το παρόν. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) μίλησε τη Δευτέρα για ένα «καθαρό προληπτικό μέτρο», ο κίνδυνος παραμένει πολύ χαμηλός. Το υπεύθυνο Ινστιτούτο Paul Ehrlich είχε προηγουμένως συστήσει την προσωρινή διακοπή: Κατά την ανάλυση νέων δεδομένων, βλέπουμε μια αξιοσημείωτη συσσώρευση μιας ειδικής μορφής πολύ σπάνιας θρόμβωσης στις εγκεφαλικές φλέβες σε σχέση με την έλλειψη αιμοπεταλίων (θρομβοπενία) και αιμορραγία κοντά σε εμβολιασμούς με Astrazeneca, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ευρώπη αυτήν την κατάσταση διαφέρει από χώρα σε χώρα: ενώ ορισμένοι συνεχίζουν να εμβολιάζονται με πεποίθηση, άλλοι βασίζονται σε αυτοσυγκράτηση.
Συγκριτικά ευρωπαϊκές χώρες: Εδώ αναστέλλονται οι εμβολιασμοί Astrazeneca
Η γειτονική χώρα Δανία έκανε το ξεκίνημα όσον αφορά τη στάση Astrazeneca. Οι εμβολιασμοί σταμάτησαν την περασμένη εβδομάδα για δύο πρώτες εβδομάδες. Το ιστορικό ήταν πολλές περιπτώσεις θρόμβων αίματος σε εμβολιασμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός θανάτου. Ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen το περιέγραψε ως ενοχλητικό, καθώς εξαρτάται απίστευτα από τον εμβολιασμό όλων. Ο υπουργός Υγείας Magnus Heunicke μίλησε για ένα προληπτικό μέτρο, όπως και η διοίκηση υγείας. Ο στόχος είναι η διεξοδική διερεύνηση των περιστατικών, έγραψε στο Twitter. Μέχρι στιγμής, περίπου 142.000 άνθρωποι στη χώρα της ΕΕ έχουν λάβει την πρώτη τους βελονιά με το ύφασμα Astrazeneca.

Ακόμη και η Νορβηγία ανέστειλε τις σύριγγες AstraZeneca. Η χώρα είχε προηγουμένως αναφέρει τέσσερις περιπτώσεις ενηλίκων που θα μπορούσαν να αναπτύξουν θρόμβους αίματος μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο. Αυτό οδήγησε επίσης την Ισλανδία και τη Βουλγαρία να λάβουν το προληπτικό μέτρο.

Μετά τη διακοπή του Astrazeneca: η σύνοδος εμβολιασμού με τη Merkel πιθανώς αναβλήθηκε για την Παρασκευή
Επιπλέον, ένας 57χρονος πέθανε νωρίς το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Πιεμόντε της βόρειας Ιταλίας, λίγο μετά τη λήψη του φαρμάκου το προηγούμενο βράδυ. Παραγγέλθηκε αυτοψία για αυτήν την υπόθεση, καθώς και για άλλους θανάτους την περασμένη εβδομάδα. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας από την Ιταλία και την Ιρλανδία τράβηξαν επίσης το φρένο έκτακτης ανάγκης την Κυριακή .

Οι Κάτω Χώρες ανέστειλαν επίσης τους εμβολιασμούς. Ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge ανακοίνωσε την Κυριακή: «Πρέπει πάντα να το παίξουμε ασφαλές». Η Γαλλία έκανε επίσης προσωρινό σταμάτημα μέχρι την αναμενόμενη αξιολόγηση του EMA – εδώ επίσης ένα καθαρό «προληπτικό μέτρο», όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.

Ο ισπανός υπουργός Υγείας, Καρολίνα Ντάριας, ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα το απόγευμα ότι το εμβόλιο Astrazeneca δεν θα χορηγηθεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αρκετές από τις 17 περιφέρειες στην Ισπανία έχουν ήδη σταματήσει να χορηγούν το εμβόλιο Astrazeneca, αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Μαδρίτη είχε μέχρι στιγμής τονίσει ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η πολιτική εμβολιασμού. Σχεδόν ταυτόχρονα, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Γερμανία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα περιμένουν την έκθεση EMA για περαιτέρω εμβολιασμούς.

Astrazeneca: Έτσι βλέπουν τα άτομα που επηρεάζονται την απαγόρευση εμβολιασμού
Την Τρίτη, η Λετονία, η Σουηδία και η Κύπρος αποφάσισαν επίσης να σταματήσουν προσωρινά τους εμβολιασμούς. Αντ ‘αυτού, το νησιωτικό έθνος της ΕΕ σχεδιάζει να αγοράσει το ρωσικό παρασκεύασμα Sputnik V: Εάν το εμβόλιο εγκριθεί από την ευρωπαϊκή υγειονομική αρχή, η χώρα θα αγοράσει περίπου 50.000 δόσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος την Τρίτη στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό (RIK).

Το πάγωμα του εμβολιασμού Astrazeneca: ορισμένες χώρες της ΕΕ αναστέλλουν μόνο μία παρτίδα
Ενώ ορισμένοι αναστέλλουν εντελώς το εμβόλιο ως προφύλαξη, άλλοι προσπαθούν να αποσύρουν μεμονωμένες παρτίδες από την κυκλοφορία – συγκεκριμένα εκείνες που ήταν πιο εμφανείς στο παρελθόν. Για παράδειγμα, η Αυστρία κατάσχεσε το υπόλοιπο της παρτίδας ABV 5300: χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό δύο νοσοκόμων, μία εκ των οποίων πέθανε. Άλλες χώρες που εφοδιάστηκαν μαζί της, όπως η Εσθονία και η Λιθουανία , έθεσαν επίσης την παρτίδα σε προφύλαξη, η Ρουμανία σταμάτησε να χρησιμοποιεί άλλη μονάδα προϊόντος Η παρτίδα δεν είχε παραδοθεί στη Γερμανία.

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες, αυτές οι χώρες δεν σταματούν τους εμβολιασμούς Astrazeneca
Η Ευρώπη έχει την πολυτέλεια να έχει πολλαπλά εμβόλια. Ωστόσο, η απόφαση αναστολής του εμβολιασμού δεν είναι εύκολη. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων κορώνας αυξάνεται και η εκστρατεία εμβολιασμού στην ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει ένα εμπόδιο. Ορισμένες χώρες επομένως εμμένουν στο εμβόλιο.

Περιλαμβάνουν το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Κροατία, τη Μάλτα, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουγγαρία . Υποστηρίζουν ότι η αποτυχία χρήσης του εμβολίου προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη από τις επίκαιρες παρενέργειες.

Εκτός από ορισμένους γιατρούς, ο ειδικός για την υγεία του SPD Karl Lauterbach έχει αυτή τη γνώμη- αν και αποδίδει τις θρομβώσεις που εμφανίστηκαν μετά τους εμβολιασμούς “με υψηλό βαθμό πιθανότητας” στο εμβόλιο Astrazeneca. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν βλέπει προς το παρόν «κανένα στοιχείο» ότι οι εμβολιασμοί με το φάρμακο προκαλούν θρόμβους στο αίμα.

Μετά το πάγωμα του εμβολιασμού Astrazeneca: Το EMA εμμένει στη σύσταση – απόφαση την Πέμπτη

Η αγγλο-σουηδική φαρμακευτική εταιρεία δημοσίευσε ανακοίνωση την Κυριακή επαναλαμβάνοντας την ασφάλεια του εμβολίου “βάσει σαφών επιστημονικών στοιχείων” Υπάρχουν λιγότερες αναφορές θρόμβωσης μεταξύ των εμβολιασμένων από ό, τι στον γενικό πληθυσμό, δήλωσε ο Astrazeneca.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: