Δείτε την νέα επιδότηση του φυσικού αερίου που ανακοινώθηκε

Κοινοποίηση:
φυσικο αεριο

Με τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, αλλά και με τις τιμές στα βασικά αγαθά να επιδίδονται σε ένα επιταχυνόμενο ράλι ανόδου, οι πολίτες σε Ελλάδα και Ευρώπη προσπαθούν να οχυρωθούν έναντι του εφιαλτικού – όπως εκτιμάται – χειμώνα.

Αν και τα επιδόματα και οι επιδοτήσεις που κατά καιρούς ανακοινώνονται αποτελούν παροδική λύση στο σοβαρό ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, όμως για τα νοικοκυριά κρίνονται πλέον απαραίτητα.

Σε αυτό το κλίμα τρόμου και αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε το Σάββατο κατά την ομιλία του αύξηση στο κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης και διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους.

Ενώ, ανακοίνωσε πως για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται.

Έρχεται επιδότηση στο φυσικό αέριο
Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, υπήρχε μία αδικία για τους καταναλωτές που στράφηκαν πριν από κάποια χρόνια στο φυσικό αέριο καθώς δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση αν ετοιμάζεται κάποιο επίδομα ή επιδότηση.

Σήμερα, όμως, κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως «ψήνεται» η επιδότηση για όσους καταναλωτές ζεσταίνονται με φυσικό αέριο, χαρακτηρίζοντάς την ως γενναία.

«Θα υπάρξει γενναία επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου. Θα καλύπτεται και από τις εταιρείες και από τον κρατικό προϋπολογισμό για να υπάρχει λογική τιμή. Δεν θα έχει σχέση η τελική τιμή με την εμπορική που υπάρχει σήμερα», υπογράμμισε.
Δεν έδωσε ωστόσο, άλλες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα δοθεί η επιδότηση. Αν θα είναι δηλαδή ένα επίδομα στα πρότυπα του Fuel Pass ή αν θα είναι αποκλειστικά στην αντλία και θα αφορά δηλαδή, το σύνολο των καταναλωτών. Αρκέστηκε να πει, πως θα μελετηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: