Δίνει ονόματα η παιδόφιλη «κοκκινομάλλα» – Προσπαθεί να γλιτώσει τη φυλακή η απαγωγέας της μικρής Μαρκέλλας

Κοινοποίηση:
apagogi_markella

H 33χρονη «κοκκινομάλλα» που είναι κατηγορούμενη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλα από την Τούμπα, Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να «λύσει» τη σιωπή της και να δώσει τα ονόματα που είχε στην ηλεκτρονική ατζέντα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη, που κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, θα ζητήσει το επόμενο διάστημα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, στην οποία θα κατονομάσει άτομα τα οποία μέχρι σήμερα εμφανίζεται να προστατεύει με τη σιωπή της. Ενδεχομένως τα πρόσωπα αυτά να ανήκουν στο ευρύτερο κοινωνικό ή ερωτικό περιβάλλον της, τα οποία και είχε αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατέστρεψε. Μόνο η ίδια γνωρίζει με βεβαιότητα αν σχετίζονται με την υπόθεση, αλλά και ποια είναι η εμπλοκή ενός άνδρα με ισχυρή οικονομική επιφάνεια, που φέρεται να μη γνώριζε τη δραστηριότητά της. Πρόσωπα που έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι θέμα χρόνου τα ονόματά τους να προστεθούν στη δικογραφία.

Πάντως, η κατηγορούμενη θεωρεί αυθαίρετη τη σύνδεση των ατόμων αυτών με την υπόθεση από την Αστυνομία. Απορρίπτει τα σενάρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ύπαρξη δήθεν κυκλώματος πορνογραφίας. Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει συνεργός στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και ότι η οικονομική επιφάνειά της οφείλεται στη δεύτερη επαγγελματική δραστηριότητά της, για την οποία μίλησε κατά την απολογία της στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, όμως, την ανησυχεί το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί της όχι μόνο δεν έχουν γίνει πιστευτοί, αλλά αντιθέτως η θέση της έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Επιμένει ότι δεν είχε συνεργούς, αλλά θέλησε να μην εκθέσει κάποιους.

«Ζήτησα αμέσως συγγνώμη»

Βυθισμένη στις σκέψεις της, μέσα στο κελί της στις φυλακές Ελαιώνα, βρίσκεται η 33χρονη κατηγορούμενη. Και μπορεί να εμφανίζεται έτοιμη να πει ονόματα, ωστόσο επιμένει ότι σκοπός των πράξεών της ήταν να βοηθήσει τη 10χρονη. Η ίδια μιλώντας, μέσα από τη φυλακή, δηλώνει: «Δεν ήθελα να βλάψω την ανήλικη μαθήτρια, που υπεραγαπώ και νοιάζομαι ιδιαίτερα. Δεν της έδωσα ηρεμιστικό για να προβώ σε παράνομη πράξη, αλλά για να την καθησυχάσω να κοιμηθεί. Ολα οφείλονται στην ανορθόδοξη και κακή συμπεριφορά μου, στην προηγούμενη χρήση ναρκωτικών που ομολόγησα. Ζήτησα αμέσως συγγνώμη από την οικογένειά της. Δεν συνομιλήσαμε με βιντεοκλήση όσο τη φιλοξενούσα. Τρομοκρατήθηκα από τη δημοσιότητα και δεν την επέστρεψα στη μητέρα της. Στα μάτια της έβλεπα την 7χρονη κόρη μου, που μου αποστερεί με τεχνάσματα ο πρώην σύζυγός μου».

Η κατηγορούμενη θα διεκδικήσει να επικοινωνήσει με την ανήλικη κόρη της, ενώ θεωρεί ότι ο πρώην σύζυγός της την εκδικείται τώρα που βρίσκεται σε ευάλωτη θέση. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, υποβλήθηκε σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Θα αιτηθεί την αποφυλάκισή της

Οπως η 33χρονη αποκάλυψε στον δικηγόρο της Βασίλη Νουλέζα, μόλις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας βγουν τα αποτελέσματα του ελέγχου των κινητών τηλεφώνων και του σκληρού δίσκου του φορητού υπολογιστή, θα ζητήσει άμεσα την αποφυλάκισή της.

«Η εντολέας μου με έχει εξουσιοδοτήσει, μόλις υπάρχουν τα αποτελέσματα του ελέγχου των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων της και του σκληρού δίσκου του φορητού υπολογιστή που κατέστρεψε για ευνόητους λόγους, να υποβάλω αίτημα στην κυρία ανακρίτρια Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να αντικατασταθεί η διαταχθείσα προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους. Διότι η πελάτισσά μου θεωρεί ότι καταρρίπτεται το δήθεν βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος της και δεν επαληθεύονται τα σενάρια του δήθεν κυκλώματος πορνογραφίας που διακινεί εξαρχής με εμμονή χωρίς στοιχεία η πολιτική αγωγή. Της καταλογίζονται πράξεις που δεν τέλεσε. Γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές που δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα δυσμενές, αρνητικό κλίμα σε βάρος της. Δυστυχώς, στην περίπτωσή της, η μεγάλη τρομακτική δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεσή της, ενώ είμαστε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, την έβλαψε αναντίρρητα και προδικάζει την έκβαση της απολογίας της.

Ενήργησε μόνη της κατηγορηματικά για τους λόγους που εξήγησε στην απολογία της. Επαναλαμβάνει ότι, όσο η μικρή ήταν στο σπίτι της, δεν συνομίλησε με κάμερα με κανέναν που σχετιζόταν με το γεγονός αυτό», δηλώνει ο κ. Νουλέζας.

Οσον αφορά το μυστήριο σχετικά με τον υπολογιστή της, ο συνήγορος υπεράσπισης σημειώνει: «Στον σκληρό δίσκο υπάρχουν ενδεχομένως εικόνες από κοινωνικές ή ερωτικές συναναστροφές που δεν σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση. Πιστεύω ότι ο κ. Κούγιας συνδέει τα 7.000 ευρώ που βρέθηκαν επάνω της αυθαίρετα με ύπαρξη κυκλώματος, για τα οποία δώσαμε εξηγήσεις στην κυρία ανακρίτρια. Ας περιμένουμε να δικαστεί η υπόθεση στο ακροατήριο. Θα υπομείνει αυτή τη δοκιμασία και είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί για να αποδείξει την αθωότητά της. Δικαιούται μιας δίκαιης δίκης. Σας διαβεβαιώνω ότι θα ακουστούν συνταρακτικά πράγματα που δεν δημοσιοποιώ περιοριζόμενος σε διάψευση όπως επί της αρχής πράττω». Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποσπάσουν σημαντικά στοιχεία από τον υπολογιστή, καθώς η 33χρονη κατέστρεψε τον σκληρό δίσκο.

«Να μιλήσει, αν δεν θέλει να περάσει τη ζωή της στη φυλακή»

«Οι εξελίξεις δικαιώνουν τα όσα υποστήριζε από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή», δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Αλέξης Κούγιας.

«Η θέση μας είναι απόλυτη και οι συμπεριφορές της κατηγορούμενης και του δικηγόρου της μας επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουμε κάνει λάθος στην εκτίμησή μας, ότι η συγκεκριμένη κατηγορούμενη είναι απλώς ένα γρανάζι μιας οργάνωσης παιδοφιλίας, η οποία είναι σίγουρο ότι έχει διεθνείς προεκτάσεις. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και με την κυρία ανακρίτρια και με την Ελληνική Αστυνομία και την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που έχουν επιτελέσει αξιοζήλευτο έργο μέχρι τώρα. Περιμένουμε το αποτέλεσμα από τη διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων και του υπολογιστή της και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα. Αν δεν θέλει να περάσει όλη τη ζωή της στη φυλακή, θα πρέπει να αποκαλύψει τους συνεργούς και τους εγκεφάλους του κυκλώματος. Η ενέργειά της να καταστρέψει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι βέβαιο ότι αποδεικνύει ότι δεν ήθελε να αποκαλυφθούν οι συνεργοί της. Το γεγονός ότι βρέθηκε με πάρα πολλά χρήματα και το γεγονός ότι ο δικηγόρος της προσπάθησε να επιτύχει εξωδικαστικό συμβιβασμό έναντι χρημάτων αποδεικνύουν ότι και άλλοι συνεργοί υπάρχουν και χρήματα υπάρχουν», λέει στην ο κ. Κούγιας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Νουλέζας έχει αρνηθεί ότι πρότεινε εξωδικαστικό συμβιβασμό έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: