Δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Σήμερα η εισαγγελική αγόρευση

Κοινοποίηση:
ΔΩΡΑ

Μετά από διακοπή τριών μηνών συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των αγορεύσεων και πρώτη θα λάβει το λόγο η εισαγγελέας της έδρας για να προτείνει επί της ενοχής ή μη του κατηγορούμενου.

Η άτυχη 32χρονη είχε δολοφονηθεί με 14 μαχαιριές στο Β´ Νεκροταφείο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2017 από τον Εμμανουήλ Σοροπίδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Όπως είχε ομολογήσει ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να τη ληστέψει, εκείνη αντιστάθηκε και τότε τη χτύπησε. Την άφησε αιμόφυρτη και έφυγε παίρνοντας μαζί την τσάντα της και το κινητό της τηλέφωνο.

Κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών» και παρέμεινε στις φυλακές, μη θέλοντας να απολογηθεί. Δεν αποκλείεται εφόσον ολοκληρωθούν και οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, το δικαστήριο να προχωρήσει σε διάσκεψη και να εκδώσει σήμερα την ετυμηγορία του.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου 2022. Κατά την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε οι γονείς της εφοριακού εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κίνητρο του δράστη, επιμένοντας ότι πίσω από το έγκλημα ηθικοί αυτουργοί που σχετίζονται με υποθέσεις που χειριζόταν η κόρη τους στην Εφορία.

«Δεν πιστεύω ότι την σκότωσε για πέντε ευρώ. Έμαθα ότι την παρακολουθούσε, γύριζε στη γειτονιά μας. Δεν πιστεύω 100% ότι τη σκότωσε για να τη ληστέψει. Μπορεί να τον έβαλε κάποιος. Η κόρη μου πάλεψε για να ζήσει», έχει καταθέσει η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Ο πατέρας του θύματος εμφανίστηκε βέβαιος ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το έγκλημα.

«Ληστεία δεν ήταν. Ήταν καθαρή δολοφονία, έστησαν ενέδρα στο κορίτσι. Την σκότωσαν για υπόθεση της δουλειάς. Αυτός ήταν πιόνι, φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους» φώναζε στο δικαστήριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι καταθέσεις των αδελφών της εφοριακού. Ο ιατροδικαστής Σπύρος Μπουζιάνης εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο δράστης του εγκλήματος ήθελε να σκοτώσει το θύμα και όχι να το εκφοβίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο θάνατος προκλήθηκε από τα χτυπήματα στο θώρακα και στην καρδιά. Ήταν επικεντρωμένα εκεί, δείχνουν βούληση να σκοτώσει και δείχνουν βιαιότητα».

Τέλος, ο προϊστάμενος της εφορίας όπου εργαζόταν η Δώρα Ζέμπερη κατέθεσε ότι από κοινού με το θύμα εκείνη την περίοδο είχαν επιβάλει πρόστιμο 3,5 εκ. ευρώ σε εταιρεία για εικονικά τιμολόγια, προσθέτοντας ότι  «έδειχνε αφηρημένη τον τελευταίο καιρό, επειδή είχε χάσει έναν φίλο της και μου έλεγε να έχω κατά νου μήπως της ξεφύγει κάτι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: