Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού και άλλων τριών κατηγορουμένων

Κοινοποίηση:
aithousa-dikastiriou

“Όχι” στα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού και άλλων τριών καταδικασθέντων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είπαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών ο Γιάννης Λαγός άρχισε να χειροκροτά με δεικτική διάθεση. Πλην του Λαγού αιτήματα για να βγουν από την φυλακή είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπέρ της απόρριψης των αιτημάτων είχε ταχθεί και η Εισαγγελέας.

Νωρίτερα οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού δευτερολογησαν επί του αιτήματος αναστολής που υπέβαλε ο εντολέας τους, ενώ τον λόγο έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος και σήμερα κατά την εκφώνηση του ονόματος του δήλωσε “πολιτικός κρατούμενος”.

Ο εκ των συνηγόρων του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είπε στο δικαστήριο πως «όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους». Ο συνήγορος επανέλαβε τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει και κατά την πρώτη δίκη, περί πολιτικοποίησης της υπόθεσης εξαιτίας δηλώσεων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων.

Ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και πως αδικείται επί 9 χρόνια ενώ τόνισε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος,”παντελώς άδικα”. Όπως είπε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών.

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας ,φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων. Στην τελευταία φράση τού απάντησε η Μάγδα Φύσσα: «δολοφόνος είσαι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΝΑ ΤΡΕΜΕΤΕ! ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ! ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
    ΚΑΙ ”ΕΙΔΙΚΟΙ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΝ
    ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ. ΓΙΑ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ
    ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΓΙΑΤΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ
    ΤΟΥ ΙΑΣΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΖ?
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΙΧΑΜΑΤΑ!

  2. τελικα η Φυσα ποσα φραγκα πηρε απο το Κρατος????
    ακουστηκε για 1.500.000 ευρω………
    αυτος που τον μαχαιρωσε τον Φυσα , στελεχος του ΚΚΕ ηταν για 40 χρονια…..
    ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ

    1. Τι περίεργο ?? ΟΛΑ ΦΑΝΕΡΑ…..ΣΚΕΥΩΡΙΑ για να μη χαλάσει η σούπα του Κλεπτοκρατικού τόξου, που τα βόδια συντηρούν από το 1974 και μετά !!!

Comments are closed.