Δήμος Νέας Σμύρνης: Καταγγέλλει εργολάβο για τις καταστροφές από την πλημμύρα

Κοινοποίηση:
Extensive floods  due to heavy rain as «Balos » storm moves across the country, Piraeus Avenue, in Athens, Greece on October 14, 2021. / Εκτεταμένες πλημμύρες έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας « Μπάλλος », Οδός Πειραιώς, Αθήνα,στις 14 Οκτωβρη, 2021

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος καταγγέλλει τον εργολάβο του έργου «Βελτίωση και Αποκατάσταση Υπερτοπικού Άξονα οδού Αιγαίου – Κράτητος» για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην περιοχή από την πλημμύρα που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση.

Τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν σήμερα στη Νέα Σμύρνη -και συνεχίζουν να πέφτουν- είχαν σαν αποτέλεσμα στην περιοχή μεταξύ Εφέσου και Κράτητος, όπου διεξάγονται τα έργα της ΟΧΕ να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ο Δήμος Νέας Σμύρνης καταγγέλλει την αμέλεια και την ελλιπή διαχείριση σε θέματα καθαριότητας φρεατίων που επέδειξε ο εργολάβος του συγκεκριμένου έργου (αν και είχε ενημερωθεί έγκαιρα από το Δήμο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονταν) και ενημερώνει τους δημότες που πλήγησαν ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

Να επισημάνουμε ότι προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν υπάρχουν σε άλλα σημεία της πόλης μας. Στις υπόγειες διαβάσεις της Λεωφόρου Συγγρού ειδικά οχήματα του Δήμου καθαρίζουν συνεχώς τα φρεάτια ώστε να φεύγουν τα νερά και να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: