“Δάγκωνα τα χείλη μου…” – Η αποκάλυψη της Ζωζώς Σαπουντζάκη για το περιστατικό που την “σημάδεψε”

Κοινοποίηση:
a9fc02_

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη , ή Ζωίτσα, όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της γεννήθηκε για να λάμψει. Ήταν και θα είναι για πάντα η βασίλισσα της νύχτας. Ωστόσο ποτέ της δεν πήγε σε σχολή υποκριτικής ή χορού. Όλα τα έμαθε από τους ανθρώπους που γνώριζε. Έμαθε να χορεύει από την γείτονά της Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ κλακέτες της έδειξε ο Κριστιάνο στο καμπαρέ «Αρζεντίνα».

Ο Άντονι Κουίν από την άλλη αγάπησε και αγαπήθηκε από τους Έλληνες. Η Ελλάδα, σημάδεψε την καριέρα του Άντονι Κουίν, ο οποίος το 1978 μαζί με τον Λι Τόμσον, που ήταν ο σκηνοθέτης στα «Κανόνια του Ναβαρόνε» αποφάσισαν να γυρίσουν άλλη μια ταινία με τίτλο «Ο έλληνας μεγιστάνας». Η ταινία, για το σενάριο της οποίας συνεργάστηκε και ο Νίκος Μαστοράκης, περιγράφει τον έρωτα του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι Κένεντι.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μύκονος, Κέρκυρα, Ουάσινγκτον, Λονδίνο είναι οι περιοχές που συνθέτουν το σκηνικό. Στα «ελληνικά» γυρίσματα πήραν μέρος και κάτοικοι της κάθε περιοχής, αλλά και γνωστοί Έλληνες. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή της ταβέρνας, όπου ο Κουίν ως Ωνάσης, συνοδεύει στον χορό μια ελληνίδα χορεύτρια, την οποία υποδύεται η Ζωζώ Σαπουτζάκη…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: