ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΤΗΝ Γ@Μ@Σ@Μ@! “ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: «ΣΤΑ 400 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ» – ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

    Κοινοποίηση:
    Μεντβέντεφ

    Η πρόταση της Ιαπωνίας για αντίποινα στη Ρωσία επειδή η Μόσχα «πετάει» έξω τις ιαπωνικές εταιρείες από το κοίτασμα φυσικού αερίου Σαχαλίνη-2, θα μπορούσε να πάει τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου στα 300 και 400 δολάρια το βαρέλι με συνέπεια την παγκόσμια οικονομική καταστροφή, προειδοποίησε ο τ.πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    Η αιτία της ιαπωνικής πρότασης είναι το γεγονός ότι η Ρωσία ουσιαστικά απέβαλλε τη Shell και τις ιαπωνικές εταιρείες Mitsui & Co και Mitsubishi Corp από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της νήσου Σαχαλίνης, η οποία περιήλθε στην κατοχή της Σοβιετικής Ένωσης το 1945 (δεν αναγνωρίστηκε η κατοχή της από την Ιαπωνία και της ΗΠΑ).
    Η πρόταση των ιαπωνικών αντιποίνων δεν είναι τυχαία, καθώς το Τόκιο έχει έλθει σε απελπιστική κατάσταση σε ότι αφορά την ενεργειακή αδυναμία της Ιαπωνίας.

    Φυσικά ακόμα κι αν συνέβαινε αυτό που ζήτησε ο ανόητος Ιάπωνας πρωθυπουργός, τα κέρδη για τη Ρωσία θα ήταν ίδια ή ακόμα μεγαλύτερα: Από τα 120 δολάρια μπορεί να έφτανε τα 400.

    Άλλωστε ο βασικός λόγος για τον οποίο «θησαυρίζει» σήμερα η Ρωσία είναι ότι η αξία των πωλήσεων του πετρελαίου που κάνει είναι πολύ μεγαλύτερη από την αξία των ποσοτήτων που σταμάτησαν να αγοράζουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ορισμένες χώρες της ΕΕ!

    Αυτοί που πραγματικά όμως θα πληγούν από μια τέτοια ενέργεια σε ότι αφορά τον προσδιορισμό ανώτατης τιμής στα μέσα επίπεδα της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου για το ρωσικό πετρέλαιο, είναι οι χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου αλλά και οι ενεργειακά αδύναμες χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ελλάδα, η Ιταλία κλπ. αφού η Ρωσία θα σταματήσει να τους πουλάει πετρέλαιο στο 50% της αξίας του

    Δηλαδή θα επέρχετο ένας οικονομικός Αρμαγεδδών.
    Πόσο απελπισμένος πρέπει να είσαι για να λες κάτι τέτοιο;

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα διάταγμα, με το οποίο αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος αερίου και πετρελαίου Σαχαλίνη-2 στη ρωσική άπω Ανατολή, μια κίνηση που θα μπορούσε να εξαναγκάσει τη Shell και τις ιαπωνικές εταιρείες Mitsui & Co και Mitsubishi Corp να αποχωρήσουν.

    Για να παραμείνουν στη νέα εταιρεία που πρόκειται να αντικαταστήσει την υφιστάμενη εταιρεία λειτουργίας, τη Sakhalin Energy Investment Company, οι ξένοι μέτοχοι πρέπει μέσα σε ένα μήνα να ζητήσουν μερίδιο από τη ρωσική κυβέρνηση.
    Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα πως η πρόταση, που φέρεται να έκανε η Ιαπωνία για επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου γύρω στο μισό του σημερινού επιπέδου της, θα οδηγούσε σε σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο στην αγορά και θα μπορούσε να επιφέρει αύξηση των τιμών πάνω από τα 300 ως 400 δολάρια το βαρέλι.

    «Θα υπάρχει σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο στην αγορά και η τιμή του θα είναι πολύ υψηλότερη. Υψηλότερη ακόμη και από την προβλεπόμενη αστρονομική τιμή των 300-400 δολαρίων το βαρέλι», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ, που είναι τώρα αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Σχολιάζοντας την πρόταση, η οποία φέρεται να διατυπώθηκε από τον πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως, ως αποτέλεσμα της εν λόγω πρότασης, η Ιαπωνία «δεν θα έχει ούτε πετρέλαιο ούτε αέριο από τη Ρωσία, ενώ δεν θα συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα LNG Σαχαλίνη-2».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Δημήτρη Μεντβέντεφ (έχετε και δύσκολα ονόματα παναθεμά σας), σε είχα ξεχάσει εσένα. Τον Λάβρο εχω καιρό να δω.. Εσένα σε είχα δει σε ενα βίντεο στο you tube κάπου το 2012 να μιλάς για.. εξωγήινους
      ..Και είχα σκεφτεί τότε: καλα, εγω ειμαι τρελή που γραφω ενα μυθιστόρημα για εξωγήινους, αυτός ολόκληρος πρωθυπουργος τής Ροσσίας που λέει πως τούς εχει μιλήσει κιόλας, είναι νορμάλ?
      .
      Ακου, παλικάρη, επειδή την κατάλαβα την απαντηση,
      Εδω δεν προλάβαινα να “δω” τις υποθεσεις τής Ελλάδας, θα προλάβαινα να “δω” όλης τής Γης?
      Ξέρεις πόσων χρόνων παλιές υποθέσεις άνοιξαν?
      Απο νομικής πλευρας, τουλάχιστον 30 χρ8νων πριν γεννηθώ εγω!
      Απο ιστορικής, άστα να πάνε αγορίνα!!! Εδω έπρεπε να ήξερε η καθεμιά την ιστορία τής χώρας της απο τότε που βρέθηκε οποιοδήποτε αρχαιολογικό εύρημα εκει, ας ήταν και ενα σκαλισμα σε μια σπηλιά, οχι ολόκληρα αγάλματα όπως στο νησί τού Πάσχα, ή το τιτάνιο αεροδρόμιο στο Περού! Επρεπε να γνωρίζει ακόμη και τούς μύθους, έθιμα και παραδόσεις τής χώρας της. Τότε ναι.
      Και η κοπελιά ας ήξερσ μόνο να γραφει και να μιλάει Ελληνικά για να συννενοούμαι μαζί της. Δεν τής είπαμε να αναλύσει γραπτώς τον Αριστοτέλη, ούτε να γράψει τι ορίζει ο Αίλιος Ηρωδιανός εις το “Περί Καθολικής Προσωδίας”!
      Τα τού Οίκου της θέματα να γνώριζε!
      .
      Τώρα βλέπω πως υπήρχαν τέτοια άτομα. Γιατί δεν μού στείλατε μια Ζαχάροβα να μιλάει απλά Ελληνικά? Όχι σαν την άλλη την γερμανίδα που έστειλαν, που για να καταλάβεις τι λέει έχεις πάθει νευρικό κλονισμό!
      .
      Συνεχίζω ακόμη και γράφω όχι για τούς λόγους που φαντάζεστε, αλλά διότι υπάρχουν εκρεμείς ακόμη νομικές υποθέσεις στην Ελλάδα που γνωρίζω προσωπικά την υπόθεση• ειδάλλως θα είχα σταματήσει απο το 2021.
      .
      Ολοκληρώνοντας ομορφόπαιδο, για να καταλάβεις τι γίνεται,
      Εγω, κουράστηκα._
      Έτσι, Το Σύμπαν ρώτησε το εξης, “Αν η Ελλάδα αποχωρήσει οριστικά απο το “Ρολόι” και δεν θα ξαναέχει πια ούτε τον ρόλο τής Πυθίας, εσείς δύνασθε να συνεχίσετε μόνοι σας και να δωθεί αυτός ο ρόλος σε κάποια άλλη Ψυχή και Χώρα ή όχι?
      .
      Η απάντησή σας να είναι μονολεκτική: ναι ή οχι.

    2. Η ζαχαροβα θα σας ζαχαρωσει και ο πουτιν θσ σας
      Ισιοσει. Ισκαντερακια σαρματακια θα φαν ολα τα
      Διαβολακια.

    3. Κοινως τον ηπιαμε! Καλες διακοπες …..λαμογια ιδιως η ελληνικη νεολαια που ρουφαει το τελευταιο λιπος των γονιων της!

    4. Εντωμεταξύ σφαγή ουκρανών ναζιστων και νατοικων έξω από το σλαβιανσκ πριν λίγο με επιθέσεις σε κέντρα συγκέντρωσης προσωπικού των ναζι. Η Ρωσία προελαυνει ενώ οι λουγκρες και οι παιδεραστές της δύσης ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά θέμα στο εσωτερικό των ωρών τους. Για κάποιο λόγο όλοι αυτοί οι εκφυλοι μπ@σταρδοι της δύσης που έστειλαν όπλα στους ναζιστες πέφτουν από την εξουσία και το βάζουν στα πόδια. Εάν γίνει αυτό που λέει ο Μεντβεντεφ πουθενά δεν θα είναι ασφαλείς οι παιδερες της δύσης.

      1. Εχεις σοβαρό πρόβλημα φιλαράκι. Ισως πρέπει να σκεφτείς την αυτοκτονία.

    5. Αυτές είναι ειδήσεις που ενδιαφέρουν άμεσα τον κόσμο. Όχι οι ανοησίες περί πρόβιτ!!!!!!!!

    6. Θα μας κλασουν τα αρχιδια οι Ρώσοι μεθυστακες! Πρωτο οι ίδιοι θα πεινασουν αν δεν πουλήσουν το βρωμοαεριο τους και το κωλοπετρελαίου τους..Αλλά οι βάρβαροι αλκοολικοι δεν έχουν θέμα απο αυτά. Θα ξαναβγάλουν τις Ρωσίδες στο κλαρί όπως κάνουν χρόνια τώρα.

      1. Τραβα σε κανα ψυχιατρο..μαγαλε. Και κοψε και τη πρωινη..σε χαλαει !!!

      2. Oυκρανεζες είναι βλαξ του φίλου σου του γοβατου

    7. Είναι οργανωμένο σχέδιο της ΝΤΠ εναντίον της ανθρωπότητας.Για ποιους λόγους? Υπερπληθυσμός του πλανήτη από 8δις σήμερα το 2050 θα είναι 10δις.γενικη τρομοκράτηση των λαών,κοβιντ,μάσκες ανέχεια,πείνα.θα μας φύγει το κλαπετο.καλη αντάμωση.

    8. Ψαξτε τωρα να βρειτε το video που η Κυρια Ζαχαροβα τρωει επι τρια ολοκληρα λεπτα τις ”Φραουλες” της !!!
      Ετσι ειναι παγκοσμια ”γατακια”….αφου θα ”τον” φατε.. που θα ”τον” φατε…εμεις απ’ τη μερια μας το ” Αισθημα ” το βαλαμε…!!! Εσεις απ’ τη μερια σας κοιταξτε να το ”Απολαυσετε..!!!

    9. Οταν δειτε τη Zαχαροβα να τρωει ”Μπανανα”….παρτε τα βουνα…!!! Εγω σας το ειπα…

    10. Το χειμωνα σαν νυχτωνει…η τσ@που θα μεγαλωνει…!!! Ας σωθουμε Βλαντ…κι ας κρυωσουμε !!! Απο εμενα -και πιστευω αρκετους ακομα -…εναν Ελληνα Χριστιανο Ορθοδοξο εχεις το ”ελευθερο” να καθαρισεις τις μολυσματικες εστιες που ρυπαινουν τον αερα μας και να τερματισεις τα φιδισια σχεδια τους !!! Τη ριζα του ”κακου” τη γνωριζεις..τη δυναμη τους τη γνωριζεις…οπως και τη ”δικη” σου…τις ιδιαιτεροτητες τους τις γνωριζεις..τη δυσκολια της αποστολης σου τη γνωριζεις…γι’ αυτο και εισαι ο ”μοναδικος” που μπορει να σωσει…οτι σωζεται σ ‘ αυτον τον Πλανητη !!! και να επανελθουν οι ανθρωπινες ελευθεριες… το δικαιο και οι ”ανασες” του καθε λαου. Νo mercy Vlad κι ο Θεος ”Μαζι” σου….Κατατροπωσε τους !!!

    11. Παιδιά δεν πάμε καθόλου καλά. Με αυτά κι άλλα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και ατσάλι. Μέσα Αυγούστου κοινή άσκηση πολέμου Ρωσίας, Κίνας, Ιράν στο υπογάστριο των ΗΠΑ. Κοντοζυγώνει το μπαμ. Κάντε τα κουμάντα σας κι ο Θεός βοηθός.

    12. Ωχ θα το ριξει στα γλυκα η ζαχαροβα τον χειμωνα…την μαμησαμε

    13. Γ@μ@σ@ τους τέκτονες της Ευρώπης και της Δύσης χωρίς σάλιο Βλαδίμηρε.

    Comments are closed.