ΔΕΟΣ! Η Κίνα έχει το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό στην Ασία [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
5918753

Το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό στην Ασία ενσωματώθηκε στο Ναυτικό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (PLAN), με την ονομασία «Nanchang», και η τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/01).
Το αντιτορπιλικό «Nanchang» ενσωματώθηκε, την Κυριακή (12/01), στον Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) της Κίνας σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Τσινγκντάο.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, το αντιτορπιλικό ολοκλήρωσε την τελευταία σειρά δοκιμών πέρσι, μολονότι συνεργαζόταν με τον στόλο από το 2017.

Μια πηγή από το PLAN ανέφερε στη «South China Morning Post»:

«Το “Nanchang” εμφανίστηκε σε παρέλαση ως μέρος του εορτασμού, αλλά μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του – συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, των επικοινωνιών και των συστημάτων όπλων και άλλων έργων – δεν είχε τελειώσει».
Επίσης, προστέθηκε ότι η ημερομηνία παρουσίασής του επελέγη προσεκτικά έτσι ώστε να μην συμπέσει με τις εκλογές στην Ταϊβάν και έτσι θεωρηθεί ως προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματός τους.

Το ΝΑΤΟ, αν και δεν θεωρεί το «Nanchang» ως αντιτορπιλικό μιας και μπορεί να κάνει και άλλες εργασίες, το εντάσσει στην κατηγορία «Renhai» αλλά, όπως και να έχει, είναι ένα αρκετά εξελιγμένο και ογκώδες πλοίο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: