ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ!!! Στέλνουν ΦΥΛΑΚΗ τον κοσμάκη που αντιδρά στην καταστροφή του τόπου του – Τρομοκρατία για τις ανεμογεννήτριες

Κοινοποίηση:
anem-min-750x483-1-696x448

Πρόστιμο 5.000 ευρώ και ένας μήνας φυλακή είναι η… προαποφασισμένη ποινή για κάθε… μελλοντική κινητοποίηση κατοίκων της Τήνου ενάντια στη βιομηχανία αιολικών εγκαταστάσεων στο νησί! Αυτή την πρωτοφανή απόφαση έλαβε το Πρωτοδικείο Σύρου καταδικάζοντας 71 κατοίκους για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις εναντίον της καταστροφής του τόπου τους. Το δικαστήριο δεν αρκέστηκε στην επιβολή προστίμου ύψους 4.860 ευρώ για κάθε κατηγορούμενο από την εταιρεία, αλλά καθόρισε εξοντωτική τιμωρία για κάθε μία ξεχωριστή διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας κάθε κινητοποίηση!
«Η εκ των προτέρων επιβολή ποινής για μελλοντικές κινητοποιήσεις αποτελεί μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική τρομοκρατική απόφαση. Η κατρακύλα του συστήματος που φτάνει στην ομηρία αγωνιστών αποτελεί ένα ισχυρό καμπανάκι για την περιστολή ελευθεριών στην εποχή μας και τη σημασία του αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Αλληλεγγύη (ΚΕΔΔΑ).

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΔΑ έχει ως εξής:

Αλληλεγγύη στους 71 κατοίκους της Τήνου που καταδικάστηκαν για τις προηγούμενες και μελλοντικές (!) κινητοποιήσεις

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου ενάντια στους αγωνιστές κατοίκους της Τήνου που αντιτάσσονται στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί τους.
Μετά την περυσινή πρωτοφανή βία και καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων για να αντικρούσουν την καθολική αντίσταση των κατοίκων του νησιού, ακολούθησαν οι προσωπικές αγωγές για δεκάδες κατοίκους του νησιού από την κατασκευάστρια εταιρεία. Εκεί ούτε λίγο, ούτε πολύ απαιτούσε την υλική της αποζημίωση με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, την φυλάκιση τους για ένα έτος και για την κάθε μελλοντική τους δράση, επιπλέον πρόστιμα και φυλακίσεις.
Το Πρωτοδικείο Σύρου, πρόσφατα ευθυγραμμίστηκε με τις απαιτήσεις της εταιρείας και ήρθε να ποινικοποιήσει τους αγώνες των κατοίκων επιδικάζοντας ποινή 4.860 ευρώ για καθένα από τους 71 συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις αλλά και για κάθε μελλοντική τους δράση! Η απόφαση προβλέπει πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε μελλοντική συμμετοχή σε διαμαρτυρία και φυλάκιση ενός μηνός!
Η εκ των προτέρων επιβολή ποινής για μελλοντικές κινητοποιήσεις αποτελεί μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική τρομοκρατική απόφαση. Η κατρακύλα του συστήματος που φτάνει στην ομηρία αγωνιστών αποτελεί ένα ισχυρό καμπανάκι για την περιστολή ελευθεριών στην εποχή μας και τη σημασία του αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η δίωξη των αγωνιστών της Τήνου στοχεύει πέρα από την οικονομική εξόντωση των συγκεκριμένων αγωνιστών και την επιχείρηση αδρανοποίησής τους, στην τρομοκρατία του πληθυσμού της Τήνου και του κινήματος ενάντια στην καταστροφική εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί τους.

Γίνεται ξεκάθαρο σε όλους ότι τα «πράσινα μονοπώλια», η Αστυνομία και ενίοτε η Δικαιοσύνη βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και απέναντι σε όσους θελήσουν να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής τους, όχι μόνο στην Τήνο αλλά παντού στην Ελλάδα.
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία της φύσης και την καταστροφή των βουνών μας από τα επενδυτικά σχέδια.
Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών της Τήνου και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη.
Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα στο να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Τι ψήφισαν οι κάτοικοι της Τήνου? Συστημικά κόμματα για σιγουριά!
    Καλή τους όρεξη!

  2. ΕΝΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ

    1. ΕΝΑΝ ΦΡΑΝΚΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ………………..

  3. τωρα τωρα ερχοναται εκλογες μουχαχαχαχαχα

  4. Ελλας Ελληνων Χριστιανων θα λετε και γα κλαιτε,,,,,

  5. Πριν λίγο καιρο αντιδρουσε ο κοσμακης για τους παρανομους λαθρο που κουβαλουσατε και τους βαλατε με το ζορο σε νησια.
    Τωρα κουβαλατε ανεμογενητριες (παντα για το καλό μας) και αντιστέκεται και παλι ο κοσμάκης.
    Ποτε επιτελους θα σταματησετε να κανετε οτι αντιθετο θελει ο λαός;

  6. Κουλοκρατια “αποφασιζωμεν και διατασσωμεν” !
    Ελληνικη μεταπολιτευτικη δημοκρατια στο μεγαλειο της!
    Μεταξαδες, Παγκαλοι, Παπαδοπουλοι ητανε παρθενες μπροστα σ αυτες τις μιζαδορικες κοπριες που κυβερναν το τοπο απο το 74 και μετα!

  7. πολύ καλά να πάθουμε…. πολύ μας κάνουν. μας αρέσει. αυτούς που ψηφίζουμε και μας κάνουν ότι θέλουν καλά μας κάνουν. αν δεν πέσουν κεφάλια τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΜΑΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

  8. σε αλλο αρθρο γραφετε για την γνωμη μας για την δικαιοσυνη ειναι φανερο η δικαιοσυνη στην ελλαδα ειναι τηλεκατευθυνομενη ανωθεν δεν δικαζουν αυτοι αλλα το μαξιμου αυτοι ειναι μαριονετες του μπαρμπα μυτουση το εχουμε δει και απειρες φορες μια φορα μια εισαγγελεας δεν εκρινε καποιους ενοχους και αμεσως την αλλαξαν αυτη ειναι η δικαιοσυνη στην χωρα μας τι αλλο θελετε ειδατε στην Τηνο τι γινεται βαστα μην πεσεις στις αιθουσες αυτες πριν πας εχει βγει και η ετυμηγορια

  9. Αυτές είναι γελοιότητες που θα καταρριφθούν στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο. Απλώς, κατά τα προσφιλή σε μια καραφασιστική χούντα, η δικαιοσύνη γίνεται όπλο των μπάσταρδων επιβητόρων της εξουσίας κατά των πολιτών της χώρας. Ζήτω οι 71 της Τήνου !

    Υ.Γ. Στοιχείο που επιτείνει την γελοιότητα είναι ότι προέρχεται από μια οικολογική κυβέρνηση που κατέστρεψε τις επενδύσεις δεκαετιών στην ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη, για το καλό μας.

  10. Κρέμασμα μαζί με τους πολιτικούς και οι δικαστές, εισαγγελείς και μπάτσοι.

    Πρέπει να καθαρίσουμε την χώρα μέχρι το κόκκαλο.

  11. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ…ΑΣΧΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΕΥΜΑ…ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ…

    1. οι βρωμογερμανοι τις ξηλωσαν και τις πηρε ο μπαφας ο δικος μας δεν πειραζει ρε παιδια αφηστε τους και αργοτερα κανουμε ολοι μαζι δολιοφθορα δυναμιτη στις βασεις και οτι γινει αφου θελουν πολεμο θα τον εχουν γιατι δεν πανε να καψουν την εκαλη τον διονυσο τον κοκκιναρα και να βαλουν εκει αυτες τις μαλακιες ρωταω γιατι?????????????

    2. Και μολύνουν. Ξέρεις ποσό μπετόν πρέπει να πέσει για να στηριχθεί μια από αυτές; Μου φαίνεται απίστευτο πως Παύθηκε μια τέτοια απόφαση. Τελικά βρισκόμαστε υπό κατοχή. Τουλάχιστον οι Έλληνες όταν ήταν υπό την Γερμανική κατοχή, ενώθηκαν και πολέμησαν. Τώρα τίποτα. Μόνο λίγοι, οι οποίοι, όσο είναι λίγοι, δεν μπορούν να κάνουν πολλά.

  12. Πρέπει να εξυγιανθεί η Ελληνική δικαιοσύνη από τέτοια ανθρωποειδή μιάσματα που στρέφονται κατά πολιτών.

Comments are closed.