Γκίκας Μαγιορκίνης: “252 κρούσματα στην Αττική και 300 στη Θεσσαλονίκη”

Κοινοποίηση:
μαγιορκινης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αποκάλυψε ότι από τα 1.388 κρούσματα τα 252 εντοπίζονται στην Αττική και τα 300 στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον σήμερα ανακοινώθηκαν 84 νέοι θάνατοι ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση οι διασωληνωμένοι είναι 549.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διαρκέσει το δεύτερο lockdown κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί.

Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα να βρίσκεται εν μέρει σε τροχιά σταθεροποίησης, ωστόσο η κατάσταση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα είναι δραματική και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 1.630, τα κρούσματα 91.619 ενώ οι διασωληνωμένοι αγγίζουν στις ΜΕΘ τους 540. Με αυτά τα δεδομένα οι λοιμωξιολόγοι βλέπουν παράταση του lockdown και Χριστούγεννα διαφορετικά από αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση -σύμφωνα με πληροφορίες- προσανατολίζεται προς το τέλος της εβδομάδας να ανακοινώσει παράταση του lockdown μέχρι τις 7 ή τις 14 Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία τη δεύτερη.

Τα 4 στάδια για την μερική επιστροφή στην κανονικότητα

Πρώτος σταθμός η επανεκκίνηση των σχολείων (η υπουργός Παιδείας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια).
Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να προσαρμοστεί και από τις 9 το βράδυ που είναι σήμερα να ισχύει από τις 11 ή 12 τα μεσάνυχτα.
Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – λιανεμπόριο με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.
Η επιστροφή της εστίασης με αυστηρές προδιαγραφές, δηλαδή μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ “ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ…ΓΙΑ 200 ΑΤΟΜΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ”

Comments are closed.