Γκάφα Μπάιντεν: Πιστεύει πως «κανίβαλοι έφαγαν τον θείο του»

Κοινοποίηση:
USA-BIDEN/

Μία τρομακτική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πενσυλβάνια την Τετάρτη, καθώς αναφέρθηκε στον θείο του που είναι αγνοούμενος από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πιστεύει ότι έπεσε θύμα κανιβάλων.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον θείο του Άμπροουζ Τζ. Φίνεγκαν Τζρ., ο οποίος, όπως είχε πραγματοποιήσει αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Νέα Γουινέα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ο Άμπροουζ Φίνεγκαν, τον φωνάζαμε θείο Μπόσι, καταρρίφθηκε, ήταν στο σώμα της αεροπορίας πριν υπάρξει. Πετούσε μονοκινητήρια αεροπλάνα σε αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Νέα Γουινέα, προσφέρθηκε εθελοντικά επειδή κάποιος δεν μπορούσε να πάει», είπε μιλώντας μετά από επίσκεψη σε μνημείο προς τιμή των πεσόντων στη γενέτειρά του, το Σκράντον.

«Καταρρίφθηκε σε μια περιοχή όπου υπήρχαν πολλοί κανίβαλοι στη Νέα Γουινέα εκείνη την εποχή. Δεν ανέκτησαν ποτέ το πτώμα του, αλλά η κυβέρνηση πήγε πίσω όταν κατέβηκα εκεί και έλεγξε και βρήκε τμήματα του αεροπλάνου», προσέθεσε.

Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να υπέπεσε σε ακόμα μία γκάφα, καθώς όπως αναφέρει ο Independent, επικαλούμενος τα αρχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αγνοούμενα μέλη του στρατού, ο θάνατος του Φίνργκαν δεν αποδίδεται σε εχθρική ενέργεια ούτε φαίνεται ότι οι κανίβαλοι έπαιξαν κάποιο ρόλο.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Πενταγώνου, ο Φίνεγκαν πέθανε στις 14 Μαΐου 1944, ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας που, «για άγνωστους λόγους», αναγκάστηκε να προσθαλασσωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Νέας Γουινέας.

«Και οι δύο κινητήρες έπαθαν βλάβη σε χαμηλό ύψος και το ρύγχος του αεροσκάφους χτύπησε δυνατά στο νερό. Τρεις άνδρες δεν κατάφεραν να βγουν από το ναυάγιο που βυθιζόταν και χάθηκαν κατά τη συντριβή», αναφέρεται στα αρχεία.

«Ο Φίνεγκαν δεν έχει συσχετιστεί με κανένα λείψανο που ανακτήθηκε από την περιοχή μετά τον πόλεμο και εξακολουθεί να αγνοείται», αναφέρεται ακόμα.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος γεννήθηκε το 1942 και ήταν νήπιο την εποχή του θανάτου του θείου του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η οικογένειά του είχε την παράδοση να λέει τρεις Χαιρετισμούς στον τάφο των μελών της οικογένειας.

Ανασκεύασε τις δηλώσεις Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος
Σύμφωνα με το Associated Press, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς δεν αναφέρθηκε στην ασυμφωνία μεταξύ των αρχείων και της αφήγησης του Μπάιντεν. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι υπερήφανος για τη θητεία του θείου του στη στολή», δήλωσε ο Μπέιτς, προσθέτοντας ότι ο Φίνεγκαν «έχασε τη ζωή του όταν το στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στον Ειρηνικό μετά την απογείωσή του κοντά στη Νέα Γουινέα».

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος «ανέδειξε την ιστορία του θείου του, καθώς έκανε λόγο για την τήρηση της ιερής δέσμευσής μας … να εξοπλίζουμε αυτούς που στέλνουμε στον πόλεμο και να φροντίζουμε αυτούς και τις οικογένειές τους όταν επιστρέφουν».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ, μιλώντας την Πέμπτη επαλήθευσε ότι αναφέρουν τα αρχεία, δηλώνοντας ότι ο θείος του προέδρου Μπάιντεν έχασε τη ζωή του όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ότι δεν τον έφαγαν κανίβαλοι, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος.

Η Ζαν-Πιέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Air Force One ότι ο 81χρονος πρόεδρος απλώς εξέφραζε πόσο «απίστευτα περήφανος» ήταν για τον θείο του όταν υπέθεσε ότι ιθαγενείς της Νέας Γουινέας τον είχαν φάει το 1944.

«Είδατε τον πρόεδρο, ήταν απίστευτα περήφανος για την υπηρεσία του θείου του στη στολή. Τον είδατε στο πολεμικό μνημείο. Ήταν απίστευτα συναισθηματικό και σημαντικό γι’ αυτόν», δήλωσε η Ζαν-Πιερ.

«Τον είδατε να απαντά σε όλους σας όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή στιγμή και τον θείο του που έχασε τη ζωή του όταν το στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στον Ειρηνικό μετά την απογείωσή του κοντά στη Νέα Γουινέα», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response