Γκάγκα και Μαγιορκίνης ρίχνουν και πάλι την ευθύνη στους Έλληνες γιατί «όλοι ξέρουν πως να προστατευτούν»

Κοινοποίηση:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΓΚΑΓΚΑ-ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ

Οι απαντήσεις της Μίνας Γκάγκα και του Γκίγκα Μαγιορκίνη για την άρση των μέτρων και την κατάργηση του lockdown στις κόκκινες περιοχές.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η εφαρμογή των μέτρων και για αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι». «Ξέρουμε όλοι πως να προστατευτούμε, με κοινή λογική και μέτρα αυτοπροστασίας».

Αυτές είναι οι απαντήσεις που έδωσαν για την άρση του lockdown στις «κόκκινες» περιοχές τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας όσο και ο αν. καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη.

Ειδικότερα, κατά τον κ. Μαγιορκίνη «υπάρχουν περιορισμοί και οι ελευθερίες έρχονται σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους. Το μεγάλο στοίχημα είναι η εφαρμογή των μέτρων και για αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι» είπε και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η εφαρμογή των μέτρων χρειάζεται συμμετοχικότητα από όλους».

Από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι τα μέτρα τα κρατάμε και πως «η πανδημία δεν τελείωσε. Κοντεύουμε 2 χρόνια με μέτρα και περιορισμούς και υπάρχει μια δυσανεξία (για τα μέτρα) και πλέον τα νέα παιδιά πρέπει να βρουν τη ζωή τους και να διασκεδάσουν. Δεν πετάμε τις μάσκες, κινούμαστε με ασφάλεια και συγκεκριμένο τρόπο. Το πώς πρέπει να λειτουργήσουμε το ξέρουμε όλοι μας».

Όπως κατέληξε «με κοινή λογική, δηλαδή, μέτρα ατομικής προστασίας όπως μάσκες, αποφυγή συγχρωτισμού και με εμβολιασμούς δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Ωστόσο, ουδείς ανέφερε ότι:

-πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και να επιτηρηθεί αυστηρά η εφαρμογή τους. Όλοι γωρίζουν ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται και με τα… στραβά μάτια και τους ανύπαρκτους ελέγχους σε ένα εστιατόριο και σε ένα μπαρ εισέρχονται ανεμβολίαστοι.

-πρέπει πάση θυσία να γίνουν ειδικές εξορμήσεις υπέρ του εμβολιασμού σε περιοχές με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και

-Ουδείς αναφέρθηκε, επίσης, σε ένα plan B, ένα έτοιμο σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί ακαριαία για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Και επειδή ο κ. Γώγος το περιέγραψε πολύ σωστά μιλώντας στην ΕΡΤ, το απόγευμα της Πέμπτης, η απόφαση για την άρση των μέτρων στις κόκκινες περιοχές βαρύνει την κυβέρνηση. Τα μέλη της Επιτροπής δεν ρωτήθηκαν και δεν ψήφισαν. Απλά τους ανακοινώθηκε η απόφαση και αυτό για να ξέρουμε τι λέμε δημόσια και τι γράφουμε.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που τα κρούσματα εκτοξευχθούν και οι σκληροί δείκτες γίνουν ακόμη πιο «σκληροί» δεν θα φταίνε οι πολίτες που δεν τήρησαν τις αποστάσεις των δύο μέτρων και έβαλαν στραβά τη μάσκα.

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι εδώ, η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 18 βαθμούς και ο κορονοϊός όπως όλοι ξέρουμε δεν αστειεύεται ούτε φρενάρει με τσιτάτα και επικοινωνιακά τρικ για την διασκέδαση των νέων.

Τα μέτρα επιβλήθηκαν γιατί υπήρχε λόγος και δυστυχώς οι κίνδυνοι δεν εξαφανίστηκαν σε 24 ώρες.

Και κρατήστε ποια είναι σήμερα η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα: Ένα στα δυο κρούσματα είναι από τη συγκεκριμένη περιοχή και το 95% των ΜΕΘ είναι ήδη γεμάτο, ενώ πέρσι και χωρίς εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη είχαμε 60 κρούσματα, ενώ σήμερα 300 (με πολύ μεγαλύτερο βέβαια αριθμό τεστ).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: