Γιώργος Αδαμίδης για την επιδότηση ρεύματος: “Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδοτεί μέσω των πολιτών το καρτέλ της ενέργειας”

Κοινοποίηση:
αδαμιδης

Τους επιδοτούν όλους… πηγαίνουμε σε εκλογές

«Πηγαίνουμε σε εκλογές. Ξέχασαν όλες εκείνες οι προσεγγίσεις σε σχέση με το ότι δεν μπορούμε να επιδοτήσουμε αυτούς που έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια, ότι επιδοτούμε μόνο τους φτωχούς, αυτούς που έχουν ανάγκη, και πάει λέγοντας» τόνισε ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή της Δέσποινας Μποτίτση, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Σκρέκα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δήλωσε ότι «σήμερα ανακοινώθηκε ένα πρόγραμμα το οποίο δείχνει ότι οι τιμές ενέργειας τελικώς, θα είναι πολύ πιο πάνω από ότι υπολόγιζε η Κυβέρνηση. Η επιδότηση δείχνει ότι θα είναι πάνω από 350 ευρώ, το κόστος της ενέργειας. Για να πληρώσει, υποτίθεται, ο καταναλωτής, με αυτή την τιμή, περίπου 15 λεπτά την κιλοβατόρα. Άρα καταλαβαίνετε ότι, σε όσους πληρώνουν για το επόμενο χρονικό διάστημα, κάποια τιμολόγια που είναι σταθερά, με τιμή 0,24, μάλλον θα χρειαστεί οι εταιρίες αυτά να τα αλλάξουνε, και δεν ξέρω για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, γιατί αυτό που ανακοινώθηκε είναι για το μήνα Ιούλιο.Οι τιμές Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που σήμερα τρέχουν».

Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

“Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδοτεί, μέσω των πολιτών, το καρτέλ της ενέργειας,
Αντί να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία έτσι ώστε να πλαφονάρουμε τις τιμές πιο κάτω, να επανέλθουμε σε επίπεδα εκεί που πρέπει να είναι, πριν τη λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας, επιδοτούμε. Καλοδεχούμενη για όλους τους καταναλωτές η επιδότηση μόνο που αυτή, στο τέλος, επιστρέφει, μέσω των καταναλωτών, στους παρόχους και στους παίχτες της αγοράς, στα κερτέλ”.

Αναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής σημείωσε ότι αυτό που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες είναι όχι η κατάργηση αλλά η ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια.

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ…ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

“Ο καθένας αντιλαμβάνεται το ότι ο Πούτιν δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, θα προχωρήσει σε πιο δραστικές κινήσεις και πολύ φοβάμαι το ότι θα έχουμε και πολύ νωρίτερα την διακοπή της τροφοδοσίας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, άρα και προς τη χώρα μας. Τότε προφανώς θα έχουμε θέματα και με την επάρκεια και με το κόστος.
Εκτίμησή μου είναι ότι ακόμη δεν είδαμε τίποτα. Η εξάρτηση πλέον της χώρας μας και όχι μόνο, από το υγροποιημένο αέριο, προφανώς θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα κόστους και επάρκειας. Το ρεύμα θα είναι πολύ πιο ακριβό. Θα περάσουμε τον δυσκολότερο χειμώνα… με δελτίο και διακοπές ρεύματος.
Και όλο αυτό επειδή η επιλογή της Κυβέρνησης είναι να κλείσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, τις μονάδες παραγωγής με λιγνίτη”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: