Γιγάντιο καλαμάρι καταγράφεται για πρώτη φορά να κυνηγά τη λεία του [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
42918934-9571307-image-m-7_1620860900504

Τα γιγάντια καλαμάρια είναι εξαιρετικά δύσκολο να κινηματογραφηθούν, καθώς το φυσικό τους περιβάλλον είναι εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ένα σκοτεινό και με τεράστιες πιέσεις περιβάλλον που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Η πρώτη φωτογραφία αυτού του είδους ήρθε το 2004 και το πρώτο βίντεο το 2012. Τώρα όμως, επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά βίντεο με ένα γιγάντιο καλαμάρι να κυνηγά τη λεία του σε βάθος 760 μέτρων. Το βίντεο καταγράφηκε το 2019, αλλά οι ερευνητές τώρα δημοσίευσαν την ανάλυσή τους για τη συμπεριφορά του πλάσματος.

Τα γιγάντια καλαμάρια λοιπόν, περιπολούν ενεργά την περιοχή τους ψάχνοντας για θηράματα όπως οι μέδουσες, βαθιά στα σκοτεινά νερά του Κόλπου του Μεξικού, αντί να παραμονεύουν τη λεία τους όπως πιστεύαμε έως τώρα. Οι ερευνητές κατέγραψαν σε βίντεο το γιγάντιο καλαμάρι το οποίο επιτίθεται στη λεία του, μία καμουφλαρισμένη ως μέδουσα συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για την παρακολούθηση αυτού του είδους.

Το γιγάντιο καλαμάρι παρακολουθεί το δόλωμα E-Jelly, πριν χτυπήσει με αστραπιαία ταχύτητα. Το E-Jelly είναι μία συσκευή που μιμείται τη βιοφωταύγεια ορισμένων μεδουσών για να προσελκύσει και να μπορέσει να καταγράψει πλάνα του σπάνιου γιγάντιου καλαμαριού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: