Για ό,τι τραγικό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία Πάλης μίλησαν ο Γιώργος Πιλίδης και ο Δημήτρης Τσερεκίδης

Κοινοποίηση:
πηλιδης

Για ό,τι τραγικό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία Πάλης μίλησαν στον Focus FM 103.6 και στον Γρηγόρη Σερέτη στην εκπομπή «Κόντρα στο σύστημα», το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης Γιώργος Πιλίδης (με συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες και 9 μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων Δημήτρης Τσερεκίδης (και 3ο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα Ισπανία).

“Με το νέο Νόμο Αυγενάκη κάθε ομοσπονδία μπορεί να έχει στο ΔΣ έναν εκπρόσωπο αθλητών. Εμείς προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση ώστε να ακούγεται η φωνή μας. Ωστόσο η ομοσπονδία όχι μόνον δεν το δέχτηκε αυτό, αλλά δεν μας απαντά καν. Ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες αλλά μας αγνοούν. Στο Κιλκίς διαμαρτυρηθήκαμε και είχαμε δίπλα μας όλους τους αθλητές τόνισε ο Δημήτρης Τσεκερίδης”.

Όπως είπε είχαν τρία αιτήματα. Την αναγνώριση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλητών Πάλης, την απομάκρυνση του πρώην προέδρου της ΕΛΟΠ Κωνσταντίνου Θάνου που διοικεί παράνομα και χωρίς δικαιοδοσία όπως τόνισαν, ενώ εξέφρασαν και την συμπαράσταση τους στον Γιώργο Πιλίδη. “Για όλα όσα υπέστη από τον κ. Θάνο… Θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλον” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Το 95% των αθλητών αρνήθηκαν να αγωνιστούν. Είναι ψεύτες, δεν ισχύει τίποτα από ότι λένε, από ότι έγραψαν” δήλωσε ο Γιώργος Πιλίδης.

“Εμείς κάναμε διάλογο έξω από το στάδιο και αποφασίσαμε να μην αγωνιστούμε γιατί δεν έχουμε καμία στήριξη από την ομοσπονδία. Όσον αφορά τον κ Θάνο κινεί παράνομα τα νήματα και αυτό το έχουμε διασταυρώσει» είπε ο Γιώργος Πιλίδης.

Αίσθηση προκάλεσε όλα όσα κατήγγειλε ο παγκόσμιος πρωταθλητής για τον ρόλο του Κωνσταντίνου Θάνου.

“Όλα ξεκίνησαν μετά την πρόκριση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κύριος Θάνος με κάλεσε μαζί με τη Μαρία Πρεβολαράκη για να συζητήσουμε το πλάνο της προετοιμασίας .
Εκεί μου είπε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάω με άλλον προπονητή. Δεν ήθελαν να κατέβω με τον προπονητή μου, ούτε στην προετοιμασία. Ήθελαν να μου αλλάξουν προπονητή γιατί αν έπαιρνα μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες αν το πριμ ήταν 100.000 ευρώ τα μισά από αυτά θα πήγαιναν στον προπονητή, δηλαδή στον δικό τους προπονητή, τα υπόλοιπα μπορεί να τα μοιράζονταν, δεν ξέρω”.

Οι δύο αθλητές μίλησαν για αδιαφορία της πολιτείας.

“Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί, δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση ούτε από τον υπουργό τον κ. Αυγενάκη. Τους παρακαλούμε να μας ακούσουν“, είπαν αγανακτισμένοι.

“Έχουμε καταγγείλει τα πάντα, έχουμε φέρει τόσα μετάλλια και δεν εχουμε καμια στήριξη. Και δεν έχουμε πάρει τίποτα. Μιλάμε για το μέλλον της πάλης κάντε κάτι” κατέληξαν οι δυο αθλητές.

«Όλος ο εκβιασμός γίνεται λοιπόν για τα χρήματα» σχολίασε ο Γρηγόρης Σερέτης, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι δύο.

Ακούστε εδώ την αποκαλυπτική συνέντευξη:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: