Για αυτή τη φωτογραφία (που βρήκαμε) οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες καταδιώκουν τον φιλορώσο Μητροπολίτη πρ. Kirovohrad Joasaf (Guben) ο οποίος δικαιολόγησε την κατάληψη της Κριμαίας

Κοινοποίηση:
ccdcdc

Ύποπτο για διάπραξη ποινικών αδικημάτων κατηγορεί σύμφωνα με ανάκοινωσή της, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας τον Μητροπολίτη της Ουκρανικής Εκκλησίας πρ. Κιροβογκράντ κ. Ιωάσαφ.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας ισχυρίζεται ότι ο Μητροπολίτης «αποτελούσε το στενότερο περιβάλλον του Πατριάρχη Κυρίλλου, με τον οποίο συντόνιζε τη διάδοση των απόψεων του Κρεμλίνου στην περιοχή. Επομένως ο Μητροπολίτης διατηρούσε συνεχή επαφή με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και εκπλήρωνε τις εντολές του με τη δικαιολογία της ρωσικής εισβολής και κατάληψης του τμήματος της Ουκρανίας και ειδικότερα της Αυτονόμου Δημοκρατίας της Κριμαίας».

Ως αποδεικτικά στοιχεία οι μυστικές υπηρεσίες δημοσιεύσαν φωτογραφίες της «απαγορευμένης» γραμματείας: η επιστημονική έκδοση των ιστορικών εγγράφων για την επανένωση της ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου με το Πατριαρχείο Μόσχας το 1686 και πολεμικές εκδόσεις κατά του ουκρανικού σχίσματος, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής θεολογικών μελετών του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου για το ουκρανικό σχίσμα.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.