Γιατί το να κοιμηθείς 90 λεπτά πριν τον σύντροφό σου μπορεί να σώσει τον γάμο σου

Κοινοποίηση:
γ1

Ορισμένα ζευγάρια έχουν διαπιστώσει ότι ωφελούνται από τον ύπνο σε διαφορετικά κρεβάτια – αλλά προφανώς το να αφήσουν λίγο χρόνο ξεχωριστά θα μπορούσε να είναι το «κλειδί» για μια πιο υγιή σχέση. Έρευνα που διεξήχθη από τη βρετανική εταιρεία στρωμάτων Dream διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές μέρες της εβδομάδας, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι είχαν διαταραγμένο ή κακό ύπνο.

Οι ειδικοί μελέτησαν περισσότερα από 15.000 άτομα και βρήκαν ότι πάνω από το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων (27%) παραδέχτηκε ότι κοιμούνται καλύτερα όταν κοιμούνται μόνοι τους και το 8% σκέφτηκε να πάρει ξεχωριστά κρεβάτια για να κοιμηθεί καλύτερα τη νύχτα. Περισσότερους από τους μισούς συμμετέχοντες αποκάλυψε ότι το ροχαλητό του συντρόφου τους είναι ό,τι πιο ενοχλητικό όταν μοιράζονται ένα κρεβάτι. Σύμφωνα με τον ειδικό ύπνου της εταιρείας, η έλλειψη ύπνου και το άγχος έχει σοβαρό αντίκτυπο στα ζευγάρια και στη ζωή τους στο σπίτι.

«Οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε λογομαχίες όταν είναι κουρασμένοι ή στρεσαρισμένοι, επειδή η κούραση και η πίεση μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα κάποιου να ελέγχει τα συναισθήματά του και να ανταποκρίνεται στις καταστάσεις ήρεμα και ορθολογικά», είπε ο Sammy Margo, Sleep Expert της Dreams. «Επιπλέον, η κούραση μπορεί να οδηγήσει σε κακή επικοινωνία ή παρεξηγήσεις, που μπορεί επίσης να συμβάλουν σε καβγάδες».

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πτοείστε. Εάν δυσκολεύεστε στον ύπνο λόγο του συντρόφου σας υπάρχει μια λύση: να πάτε για ύπνο περίπου 90 λεπτά πριν ή μετά τον σύντροφό σας. Ο Margo είπε ότι τα 90 λεπτά είναι ο «βέλτιστος χρόνος» μεταξύ του να πέσεις στο κρεβάτι και να φτάσεις σε ένα στάδιο βαθύ ύπνου πριν καν το άλλο σου μισό έρθει δίπλα σου. «Με αυτόν τον τρόπο, εξακολουθείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη της οικειότητας του να μοιράζεστε ένα κρεβάτι με τον σύντροφό σας, χωρίς την απογοήτευση να παλεύετε να κοιμηθείτε δίπλα του», είπε και πρόσθεσε: «Επιπλέον, το να είσαι ανοιχτός σε αυτό δείχνει ότι νοιάζεσαι για τον σύντροφό σου και τις ανάγκες του, δεν είναι σημάδι ότι η σχέση σου περνάει από κύματα», μεταδίδει η New York Post.

«Μελέτες δείχνουν ότι όταν ένας σύντροφος έχει διαταραχή ύπνου, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τον άλλον που κοιμάται δίπλα του», δήλωσε στο CBS News η Dr. Έριν Φλιν-Έβανς, σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου. «Για παράδειγμα, οι σύντροφοι τείνουν να ξυπνούν όταν κάποιος από τους δύο έχει αϋπνία» είπε και πρόσθεσε: «Ομοίως, όταν οι σύντροφοι διαφέρουν ως προς το χρονότυπο, όπως όταν ο ένας είναι… κουκουβάγια ο άλλος είναι… πρώιμο πουλί, αυτές οι διαφορετικές προτιμήσεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο και των δύο συντρόφων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: