Γιατί στην Βρετανία παρακινούσαν τους πολίτες σε καραντίνα να τρώνε μπριζόλες

Κοινοποίηση:
mprizola

Οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια της καραντίνας παροτρύνθηκαν από τις Αρχές να καταναλώνουν περισσότερες μπριζόλες, πατάτες και ρύζι.

Οι τεράστιες ποσότητες διαθεσιμότητας των προϊόντων αυτών, μετά από το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης ήταν ο (πραγματικός) λόγος.

Το βρετανικό υπουργείο ενθάρρυνε τους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερες μπριζόλες και μάλιστα αυτή η ιδέα χρηματοδοτήθηκε με 1,2 εκατομμύρια λίρες. Μπορεί να είναι από τα πιο περίεργα πράγματα που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι εταιρίες Quality Meat Scotland και Hybu Cig Cymru πραγματοποιούν έως και σήμερα εκστρατεία ώστε να πείσουν τους πολίτες να καταφύγουν στην κατανάλωση βοδινού κρέατος.

Από την άλλη πλευρά, παρόμοια συμπεριφορά επέδειξαν και οι γαλλικές Αρχές παροτρύνοντας τους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερο τυρί. Μάλιστα η γαλλική κυβέρνηση υπάρχει εκστρατεία με σύνθημα «Fromagisson» που προκύπτει από τις λέξεις «Fromage» και «Agisson» και μεταφράζεται ως «Ας δράσουμε για το τυρί».

Δεν ξέρουμε ακόμα αν οι Άγγλοι και οι Γάλλοι «άκουσαν» τις εκάστοτε προτροπές, όμως το σίγουρο είναι πως οι κυβερνήσεις τους επένδυσαν πολύ χρήμα και χρόνο σε αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: